spring

Genijalne novosti: Zara će uskoro kupcima nuditi preprodaju i popravak kupljene odjeće

GREEN_300_listici_sredina

Održivost u svijetu brze mode

Sigurno ste i vi jedna od osoba kojoj u ormaru stoji mnoštvo odjeće brenda Zara. Ili ako niste, onda zasigurno poznajete nekog tko je. Odlične vijesti stižu iz ovog poznatog španjolskog modnog brenda koji će uskoro kupcima ponuditi preprodaju i popravak odjevnih komada bez obzira kad ste ih i u kojoj kolekciji kupili, a sve kako bi smanjili svoj utjecaj na okoliš.

Kako bi smanjili svoj negativni utjecaj na okoliš, u posljednjih nekoliko godine brojne modne kuće nude održive alternative. Luksuzni brendovi počeli su nuditi iznajmljivanje odjeće ili kupnju rabljene po prihvatljivijim cijenama, a odnedavno i omiljeni španjolski brend Zara predstavio je ekološke novosti u svom poslovanju.

Zara

Naime, brend Zara je prije dva dana predstavio je novi program unutar poslovanja “Pre-owned” što znači da će kupci moći putem Zare preprodavati proizvode kupljene kod njih, ali ne samo to, već i tražiti popravak na već kupljenim Zara proizvodima.

Ova genijalna usluga koja bi mogla pokrenuti val takvog poslovanja i među drugim brendovima brze mode, kreće u ponudu već 3. studenog u Velikoj Britaniji, a cjelokupni je program još u testnoj fazi. Tako se jedan dio nove Zarine politike odnosi upravo na popravak odjeće. Naime, kupci će moći popraviti svoje komade odjeće bez obzira koliko ih dugo posjeduju, a usluga će se naplaćivati kao i trošak slanja popravljenih artikala. Rok dostave popravljene odjeće bit će deset radnih dana.

Nadalje, kupci će moći i preprodavati svoju Zara odjeću koju više ne žele u svojem ormaru. Bit će potrebno skenirati barkod proizvoda, a Zara će automatski povući vlastite fotografije proizvoda sa sastavom komada. Kupci će plaćati 5% za posredovanje i 1 funtu zasad u Velikoj Britaniji za svaku uspješnu prodaju proizvoda. Podaci o kupcima bit će proslijeđeni kada se dogovori prodaja kako bi prodavatelj mogao poslati robu. 

PHOTOS BY: Unsplash; Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.