zebre
zebre

Fotografije dana: Dvije zebre se potukle, a treća ih – osuđuje

GREEN_300_listici_sredina

Bila je južina

Odvila se borba za dominaciju na teritoriju.

Uzbudljive fotografije iz Kenije prikazuju dvije zebre koje žestoko udaraju jedna drugu, dok ih treća, poput suca, komično gleda.

Većina zebri vodi prilično društveni život. Zebre mogu braniti svoje stado i teritorij šutirajući, grizući i gurajući predatore. Sudjelovat će u sličnom agresivnom ponašanju kada drugi pastuh pokuša preuzeti njihovo stado ili pokazati dominaciju u parenju.

Ove fotografije je snimio fotograf Michael Stavrakakis (26) iz Melbournea u rezervatu Pejeta u Keniji.

“Bio je nevjerojatno vruć i spor dan u Pejeti. Ipak sam išao prošetati i dvije muške zebre počele su se boriti da uspostave dominaciju. Prašina se počela dizati dok su jurili, hrvali se i borili na suhim ravnicama. Jedna je zebra zadala gadan udarac i proglašena je pobjednikom ove bitke. Volim snimati ponašanje životinja, tako da je borba zebra za dominaciju bila sjajna za vidjeti – posebno od životinja koje su inače druželjubive”, rekao je fotograf.

 

PHOTOS BY: Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Više iz rubrike

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.