272941731_657291982068835_6136249432733369675_n

FOTO On je anonimni ‘kirurg za ulicu’: Popravlja asfalt fantastičnim mozaicima

GREEN_300_listici_sredina

Ulični umjetnik

Ememem je anonimni ulični umjetnik iz Lyona koji oduševljava. Rupe na asfaltu diljem Francuske pokrpao je fantastičnim mozaicima koje sam izrađuje.

Ulični umjetnik u Francuskoj pretvara urbano propadanje u nešto lijepo, čineći ulice sigurnijima za pješake. Riječ je o anonimnom muškarcu koji se predstavlja kao ‘Ememem‘ iz Lyona ili krpač bitumena, pjesnik pločnika i makadamski kirurg. On kaže da njegova umjetnika djela “osvjetljavaju rane urbanog tkiva“.

Samozatajni Ememem popravlja europske pločnike ispunjavajući opasne rupe u asfaltu sa šarenim mozaicima. Postao je sve popularniji, ali i dalje odbija otkriti svoj identitet širim masama. Inspirirao ga je tužan prizor rupe ispred njegove radionice koju je potom odlučio pokrpati.

“Napravio sam za to svojevrsni mozaik, žbuku po vlastitoj mjeri, bez predumišljaja, Gledajući ovaj prvi ‘flack’ i učinak na ljude oko sebe, znao sam da ću puniti rupe do kraja života“, objasnio je.

Emememove ‘flake’ često podsjećaju na otkrivene arheološke relikvije i već dobivaju službeno priznanje. Lokalne vlasti iz Lyona naručile su od njega već šest novih.

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.