redcharlie-nf7W_hn6DKQ-unsplash (1)

Europska tvrtka proizvela električni auto za kenijske safarije

GREEN_300_listici_sredina

Auto koji mijenja pogled na safari ture

Poljska tvrtka Sunreef Yachts inače poznata po proizvodnji plovila, dizajnirala je i proizvela električni safari auto koji energiju u potpunosti crpi iz sustava napravljenog od baterije i solarnih panela na krovu.

Svojim projektom SunreefYachts na neki način želi potaknuti safari turizam da se okrene upravo prema takvoj vrsti automobila koja ne zagađuje okoliš. Ovaj električni auto napravljen upravo na našem kontinentu, uskoro će biti doniran u svrhu zaštite naroda Maasai i njihovog rezervata u afričkoj divljini, odnosno organizaciji “Maasai Wilderness Conservation Trust” koja radi na zaštiti legendarnih ekosustava istočne Afrike. Ova organizacija također promovira odgovoran turizam i obrazovanje kroz suradnju s održivim kampovima i odsjecima, a ovaj potpuno električni safari automobil podržava njihovu viziju održivog putovanja. Koristeći karoseriju terenskog klasika, bež terenca – onakvog kakvog smo običavali vidjeti diljem afričkih safari divljina kako mehanički, tako i istraživački i razvojni timovi koji inače rade na projektima jahta Sunreef radili su na svim aspektima automobila kako bi kombinirali znanje o zelenoj tehnologiji sa strašću za moto-sportom, s osnivačem i predsjednikom brodogradilišta, Francisom Lappom na čelu ovog zelenog projekta.


– MWCT donosi fantastičnu viziju: rad sa zajednicom Maasai na zaštiti jedinstvene prirodne baštine i divljih životinja Kenije. Definicija odgovornog putovanja kojom se promovira povjerenje i održivost jedinstvena je i osjećam da Sunreef Yachts dijeli istu filozofiju – izjavio je za strane medije direktor ovog luksuznog brodogradilišta.
Terenac u kojeg stane sedmero ljudi i vozač opremljen je najsuvremenijim električnim motorom i moćnom baterijom te su u njega ugrađeni i solarni paneli koje je razvilo ovo poljsko brodogradilište, a koji se koriste novom tehnologijom kojom se služe samo na eko prihvatljivim katamaranima i jahtama te tvrtke.

Mehanički i električni sustavi posebno su kalibrirani kako bi odgovorili na potrebe onih koji djeluju na tom afričkom području i u skladu s očuvanjem Maasaia. Domet ovog električnog automobila izračunat je za određene safari rute i moći će ih pokriti jednim punjenjem. Solarne ploče na krovu dodane su kao potpora i uglavnom za pružanje napajanja nekim sustavima tijekom vožnje. Ovo jedinstveno vozilo s porukom uskoro bi trebalo biti dopremljeno u Afriku, a iako je rano predviđati daljnji tijek događaja, direktor tvrtke je najavio nastavak ove suradnje između Europe i Afrike.

PHOTOS BY: YouTube, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.