pat-whelen-2agkTHuOB-s-unsplash

Europska komisija poziva na bolju primjenu pravila EU-a o okolišu – radi zaštite zdravlja ljudi i okoliša

GREEN_300_listici_sredina

Objavljen pregled aktivnosti

Komisija je danas objavila treći pregled aktivnosti u području okoliša, ključni alat za izvješćivanje kojim se podupire provedba propisa u području okoliša i podiže svijest o važnosti provedbe pravila u području okoliša.

Premošćivanje jaza između odluka donesenih na razini Unije i provedbe na terenu ključno je za osiguravanje dobrih okolišnih rezultata za građanke i građane, za održavanje jednakih uvjeta za poduzeća, uz istodobno stvaranje prilika za gospodarski razvoj. Povjerenik Komisije za okoliš, oceane i ribarstvo Virginijus Sinkevičius izjavio je: “Ovogodišnji pregled aktivnosti u području okoliša poziv je na djelovanje. Iako je vidljiv napredak u nekim područjima, zabrinut sam što se u ostalim područjima nedostaci u provedbi i dalje povećavaju. To nas čini izloženijima onečišćenju okoliša i povezanim rizicima. Ova analiza državama članicama pruža alate i informacije za poboljšanje provedbe i bolju zaštitu zdravlja i okoliša. Iskoristimo je na najbolji način!”

U ovom pregledu aktivnosti u području okoliša donose se zaključci i utvrđuju zajednički trendovi na razini EU-a. Pregled se temelji na pojedinačnim izvješćima za 27 država u kojima je prikazano trenutno stanje provedbe okolišnog zakonodavstva EU-a. Pregled uključuje i informacije o tome koliko dobro vlade članica EU-a štite kvalitetu zraka, pitke vode i prirode. Pregled definira i prioritetne mjere za poboljšanje primjene pravila Unije u svakoj državi članici.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.