295962903_2010580149126705_4270908814557533525_n

Europa ponovno postaje žarište odličnih festivala, a jednom u Zagrebu se posebno veselimo

GREEN_300_listici_sredina

Festivalska groznica trese Europu

Festivali diljem Europe sve više usvajaju održive prakse kako bi smanjili svoj utjecaj na okoliš. Od promicanja recikliranja i kompostiranja do ponude ekološki prihvatljivih opcija prijevoza, organizatori festivala pronalaze kreativne načine za stvaranje održivih evenata. Neke manifestacije čak se usredotočuju isključivo na promicanje održivosti i ekološke svijesti, naglašavajući važnost zaštite okoliša i društvene odgovornosti. Jedan takav uskoro će se održati i u Zagrebu.

Europa je dom nekih od najuzbudljivijih i najraznolikijih festivala na svijetu. Iako se mnogi od ovih slavlja fokusiraju na glazbu, umjetnost ili kulturnu baštinu, sve veći broj festivala sada također ističe važnost održivosti. Ti događaji potiču posjetitelje da kritički razmišljaju o svom utjecaju na okoliš i promiču odgovornije ponašanje. U ovom članku, pogledat ćemo neke od najboljih festivala u Europi koji slave održivost.

We Love Green, Pariz, Francuska

We Love Green je glazbeni festival u Parizu koji se fokusira na održivost i ekološku odgovornost. Osim impresivnog popisa glazbenih izvođača, festival također organizira razgovore i radionice o temama kao što su veganska prehrana, permakultura i klimatski aktivizam. We Love Green se obvezao smanjiti svoj ugljični otisak i promicati održive prakse, poput kompostiranja i korištenja obnovljivih izvora energije.


Boom Festival, Idanha-a-Nova, Portugal

Boom Festival je dvogodišnji događaj koji se odvija u Portugalu i poznat je po naglasku na održivost i izgradnju zajednice. Festival je potpuno “off grid”, s energijom koja dolazi iz obnovljivih izvora, a sav otpad se kompostira ili reciklira. Osim glazbe, Boom Festival ima umjetničke instalacije, radionice i razgovore o temama poput znanja domorodaca, permakulture i održive tehnologije.

Greencajt festival, Zagreb, Hrvatska

Ne trebate otputovati u stranu zemlju da biste sudjelovali u najbitnijim temama današnjice. Naime, nadolazeći festival, koji će se održati 24. i 25. svibnja, stavlja Zagreb na europsku “mapu održivosti”. Najveći regionalni festival održivosti, treću godinu za redom okupiti će brojne domaće i svjetske stručnjake koji će pokušati dati odgovor na pitanje: Kako kreirati održivu budućnost? Uz brojna predavanja i panele podijelit će svoja iskustva, uspješne prakse te ponuditi vlastite vizije rješavanja svih trenutnih i budućih izazova s kojima smo kao društvo trenutno suočeni. Blind bird ulaznice možete po povoljnijoj cijeni kupiti OVDJE.

Naturvision Film Festival, Ludwigsburg, Njemačka

Naturvision Film Festival je filmski festival u Njemačkoj koji se fokusira na prirodu i održivost. Festival prikazuje niz filmova o temama kao što su klimatske promjene, očuvanje divljih životinja i održivi način života. Osim projekcija, Naturvision također ugošćuje radionice i razgovore o povezanim temama, što ga čini izvrsnim događajem za sve koji žele naučiti više o pitanjima zaštite okoliša.

Terraforma, Milan, Italija

Terraforma festival godišnji je festival elektroničke glazbe i održivosti koji se održava u Milanu u Italiji. Cilj mu je promicati ekološku svijest i održivost kroz kombinaciju glazbe, umjetnosti i radionica. Festival Terraforma privlači raznoliku postavu međunarodnih umjetnika koji nastupaju na nekoliko pozornica tijekom trodnevnog događanja. Uz glazbu, festival uključuje umjetničke instalacije, filmske projekcije, razgovore i radionice usmjerene na pitanja održivosti i okoliša.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.