wassim-chouak-kJCAKWTH6u4-unsplash (1)

EU produžuje carine na američki biodizel za pet godina

GREEN_300_listici_sredina

M.B.

Do 2026.

Europska unija zadržat će svoje carine na američki biodizel još pet godina nakon što je zaključeno da bi njihovo ukidanje vjerojatno dovelo do skoka uvoza po nerealno niskim cijenama.

Tarife, postavljene 2009. godine, bit će produžene do 2026. godine, objavljeno je u službenom glasilu Europske unije. Europska komisija, koja je pregledala slučaj, zaključila je da bi američki proizvođači mogli povećati proizvodnju do punog kapaciteta, a također i preusmjeriti prodaju s dijela svog izvoza s manje isplativih tržišta u Europsku uniju, najveće svjetsko tržište.

Rečeno je da su američki proizvođači već prodavali trećim zemljama po cijenama nižim od onih u Sjedinjenim Američkim Državama. Također je navedeno da su američki proizvođači imali koristi od subvencija, uključujući porezne olakšice, potpore i jamstva za zajmove. Antidampinške pristojbe kreću se od nula do 198,0 eura (235,36 dolara) po toni, a carine u vezi sa subvencijama od 211,2 do 237,0 eura po toni. Carine nisu kumulativne, pa se primjenjuje ovisno o tome koja je viša stopa dva oblika carine. Oni će se i dalje nametati nizu tvrtki, uključujući Archer Daniels Midlands Co i Cargill.
Početni slučaj pokrenuo je Europski odbor za biodizel u ime proizvođača iz EU-a, poput francuskog Saipola i njemačkog Verbija.

Izvor: www.reauters.com

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.