emma2

Emma Watson preporučuje 6 knjiga o klimatskim promjenama koje bi svatko trebao pročitati

GREEN_300_listici_sredina

Glumica i dugogodišnja aktivistica

Nakon glume, najveća ljubav glumice Emme Watson su knjige, posebice one koje nose snažnu poruku za naš planet. Donosimo vam Emmin top 6 knjiga koje bi svatko trebao pročitati.

Britanska glumica Emma Watson najpoznatija po ulozi u filmovima o Harryju Potteru već se duže vrijeme zalaže za ljudska prava, kao i za klimatsku pravdu. Ova 31-godišnja umjetnica godinama je ambasadorica dobre volje u UN-u te vodi kampanje o rodnim, društvenim i klimatskim pitanjima. Nedavno je sudjelovala i na najvećem klimatskom summitu u Glasgowu gdje je tijekom trajanja COP-a 26 po prostorijama posakrivala 40 knjiga o okolišu i klimi kako bi ih ljudi mogli pronaći i pročitati. Watson je u jednom intervjuu otkrila kako silno voli čitati, a posebice ono štivo koje nosi važnu poruku za planet Zemlju, pa je tako izdvojila šest naslova koje bi svatko trebao pročitati.

Why We Swim, Bonnie Tsui 

Plivačica, novinarka i autorica Bonnie Tsui za svoju knjigu zaronila je u svijet plivanja kako bi istražila odnos čovječanstva s vodom.

Who Cares Wins, Lily Cole

Ova knjiga nudi kreativna rješenja za klimatske promjene iz umova poduzetnika i aktivista, uključujući Stellu McCartney i suosnivačicu Extinction Rebelliona dr. Gail Bradbrook.

Honeybee Heart Has Five Openings, Helen Jukes

Spisateljica, pčelarica i učiteljica Helen Jukes prikazuje kako su joj godine brige o košnicama pomogle da se ponovno poveže s prirodom i prijateljima.

The End of the Ocean, Maja Lunde

Ovaj roman norveške autorice i aktivistice za klimatske promjene Maje Lunde, zamišlja svijet bez dovoljno vode i kako to utječe na oca i kćer.

How Women Can Save The Planet, Anne Karpf 

Siromašne obojene žene najviše su pogođene klimatskom krizom, ali su rijetko za pregovaračkim stolom. Sociologinja Anne Karpf poziva na vizionarske globalne klimatske politike koje promiču ravnopravnost spolova.

All We Can Save, urednice Ayana Elizabeth Johnson i Katharine K Wilkinson

Moćna zbirka eseja nekih od žena koje vode rasprave na temu klimatskih pitanja u Sjedinjenim Državama, od znanstvenika i učitelja do aktivista, farmera i pravnika.

PHOTOS BY: Instagram, Amazon / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.