Plastic Ban

Eko tržnica, tulum razmjene odjeće i radionica popravljanja računala… Znamo gdje!

GREEN_300_listici_sredina

Ugodno i korisno druženje

U sklopu projekta Zajednica za budućnost udruga Vestigium organizira događaje svake subote do kraja prosinca. Ova subota, 12. studenog, prva je u nizu koja nudi pregršt eco friendly sadržaja.

Razmjenom odjeće pomaže se smanjiti količinu tekstilnog otpada, a istovremeno pomaže kućni budžet. Ekološka tržnica podržava lokalnu ekonomiju, a istovremeno doprinosi očuvanju okoliša i zdravlja. U sklopu Popravi na kavi Matija Čukelj će zainteresirane uvesti u to kako prepoznati i identificirati kvar na računalu. Za Popravi na kavi prijavite se putem e-maila na udruga.vestigium@gmail.com.

Bitan element koji se naglašava ovim projektom je volontiranje u zajednici koje doprinosi osjećaju korisnosti i zadovoljstva, te stvaranju svrhe i smisla života na Zemlji. “Kroz sve aktivnosti spajamo ljude u namjeri da nam svima život bude bolji, ljepši, kvalitetniji i da smo otporniji na sve krize koje dolaze”, kaže voditeljica projekta i predsjednica udruge Vestigium, Irena Borovina.

Uz razmjene odjeće, popravljanje i podržavanje malih, lokalnih i eko OPG-ove do sada su na zagrebačkim Vrbanima održane i radionice kuhanja, vrtlarenja, točkanja, prenamjene odjeće, prirodne kozmetike, crtanja, kao i 10. Cvjetnjak Vrbana, festival na kojem se sadi cvijeće i priča o tome što bi se još moglo zajednički učiniti u kvartu za dobrobit svih.

Vestigium se posebno ponosi time što se već više od šest mjeseci, od travnja, u prostorijama udruge održava igraonica za djecu iz Ukrajine. Prostor za igraonicu besplatno se koristi zahvaljujući podršci projekta “Zajednica za budućnost”. “Zajednice za budućnost ovise o povezanosti i empatiji među ljudima”, zaključuje Borovina i poziva sve da se pridruže aktivnostima udruge i pridonesu stvaranju zajednice za budućnost.

Ove subote, 12. studenog, od 9 do 11:30 sati održava se ekološka tržnica, od 10 do 12 sati tulum razmjene odjeće, a od 11 do 12 sati radionica Popravi na kavi na adresi Rudeška 142, Zagreb.

Za više informacija o budućim događajima pratite facebook stranicu projekta, web stranici udruge.

PHOTOS BY: Unsplash, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.