Foto 4_donacija PBZ Grupe

Donirano 120.000 kuna za projekt Inkluzivna farma – poludnevni boravak Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije

GREEN_300_listici_sredina

Donacija koja će mnogima pomoći

U sklopu svog projekta „Činim dobro svaki dan“ PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, nastavlja pomagati djeci i mladima diljem Hrvatske, a što potvrđuje i najnovija donacija Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

Donaciju u iznosu od 120.000 kuna uručili su Ivana Skrbin, viša menadžerica, Razvoj segmenta Mala poduzeća PBZ-a i Mladenka Dubravac, glavna koordinatorica odnosa s javnošću PBZ Carda. Ovom donacijom PBZ Grupa pridonijela je realizaciji projekta poludnevnog boravka na Inkluzivnoj farmi u Hrastovici pored Petrinje, čiji je cilj poboljšati kvalitetu života djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačka županije. Doniranim sredstvima Udruga je opremila prostorije za poludnevni boravak korisnika te izgradila pristupni put.

“Kao majka djeteta s teškoćama u razvoju iskusila sam nedostatak postojanja sustavne podrške društva. Nažalost u našoj županiji kada djeca napune 21. godinu života i napuste odgojno-obrazovni sustav prepuštena su sama sebi. Ne postoji dovoljan broj ustanova koje pružaju uslugu poludnevnog boravka te su naši mladi osuđeni na boravak unutar svoga doma bez ikakve mogućnosti druženja i socijalizacije. Zato je naša Udruga odlučila stvoriti mjesto gdje ćemo ih uključiti u svakodnevni život zajednice, čime je nastala ideja o Inkluzivnoj farmi. Neopisivo smo zahvalni PBZ Grupi što je podržala našu ideju te svojom donacijom omogućila da budemo korak bliže našem cilju, a našim mladim članovima pružila mogućnost druženja i boravka kakav zaslužuju”, zahvalila se na donaciji Dijana Smajo, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u posljednje je dvije godine, kroz provedbu projekta Inkluzivna farma-temelj samostalnog života, postavila osnovnu infrastrukturu za boravak mladih osoba s invaliditetom u prirodi što je omogućilo njihovu socijalnu uključenost i stjecanje navika neophodnih za svakodnevni život. Protekle dvije godine 58 članova Udruge odradilo je na farmi u Hrastovici 180 radionica uzgoja i branja povrća, voća i aromatičnog bilja, 100 radionica obrade voća i povrća, a trenutno brinu o 75 različitih biljnih vrsta posađenih i uzgojenih u Hrastovici. Kako bi farma bila održiva i nakon isteka ovog projekta, uključila se PBZ Grupa i pomogla opremiti zgradu namještajem za nastavak pružanja usluga poludnevnog boravka za mlade osobe s invaliditetom te izgraditi pristupni put kako bi se osigurala usluga i pristupačnost osobama s invaliditetom teže pokretljivosti.

Donacija Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već četrnaest godina za redom pod nazivom “Činim dobro svaki dan”. Sredstvima izdvojenim za taj projekt Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te projekte Ministarstva zdravstva:  „Srcem za djecu s malignim bolestima“ i „Pomozimo oboljelima od rijetkih bolesti“ izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Grupa je do sada prikupila 28 milijuna kuna te ukupno realizirala 63 donacija, uključujući pedijatrijske odjele i dječje bolnice te domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.