Dok vi uživate u čaju, pčelice na balkonu uživaju u cvijeću!

GREEN_300_listici_sredina

Povezivanje s prirodom

Ovog proljeća otvorite vlastiti mali bistro za vrlo važne goste - pčele! Osigurajte im dovoljno hrane i dajte svoj doprinos u očuvanju prirodnih resursa i zaštiti ovih dragocjenih oprašivača.

Bez pčela nema cvijeća ni bilja, pa tako ni čaja. Poljoprivreda cijelog svijeta ovisi upravo o njima te su nezaobilazna karika u oprašivanju oko 75% prehrambenih proizvoda. No, broj ovih dragocjenih oprašivača značajno se smanjuje, među ostalim i zbog nedostatka medonosnog cvijeća i drveća. Kako bi pčele uvijek imale dovoljno hrane, Franck je odlučio omogućiti svakome da im pomogne i ugosti ih u vlastitom Franck Beestrou.

Franck Beestro je posuda za medonosno cvijeće, idealna za balkon, prozor, terasu ili vrt, kojom je moguće tijekom sezone cvjetanja osigurati dovoljno hrane za desetke pčela. Dok pčele uživaju u hrani koju će osigurati za njih, potrošači tako mogu uživati u finim Franck čajevima koje su one osigurale za njih. U posebnoj limenoj posudi nalaze se dvije kutije Franck čaja i sjeme medonosnog cvijeća i začina kao što je kadulja, lavanda, majčina dušica, suncokret, facelija i sl., koje se u posudu može posijati.

Šarmantnu ilustraciju na posudi reljefnog oblika potpisuje jedan od najboljih hrvatskih likovnih umjetnika nove generacije Vedran Klemens. Sve što je potrebno učiniti je iz posude izvaditi pakiranja čaja, u Beestro dodati zemlju za cvijeće i u nju posijati sjeme koje dolazi u paketu, potom još zaliti s malo vode i postaviti na mjesto na kojem će imati dovoljno svjetla.

“Franck Beestro posuda odličan je poticaj za povezivanje s prirodom, upoznavanje važnosti svakog živog organizma u našem ekosustavu te je pristupačna svima. Potrebno je samo malo prostora, vremena i ljubavi. Malim koracima, poput hobi vrtlarenja, osigurat ćete sebi živopisne boje na terasi ili balkonu, a isto tako i hranu pčelama. Budući da Franck Beestro u ponudi ima razno medonosno bilje privući ćete pčele posjetioce koji će se zadržati samo par minuta kako bi skupili nektar i nastavili dalje svoj let. Nakon cvatnje možete sakupiti sjeme, sačuvati u Franck Beestro posudici tijekom zime te ponovo otvoriti sezonu idućeg proljeća”, pojašnjava ambasadorica projekta Sandra Bedran, mag.ing.agr.

Projekt Franck Beestro podržava Hrvatski pčelarski savez čiji je predsjednik Željko Vrbos na predstavljanju istaknuo: “Pčele i njihova primarna oprašivačka uloga ključna je u očuvanju ekološke održivosti. Projekt Beestro je na inovativan način uspio spojiti kvalitetu proizvoda poput čaja, kojeg kao i mnogih drugih biljaka i poljoprivrednih kultura ne bi bilo bez pčela, s podizanjem svijesti o važnosti pčela i pčelarstva, time što je svojim potrošačima dao mogućnost da izravno doprinesu povećanju izvora hrane za pčele sadnjom cvjetno-začinskog bilja. Stoga, upravo suradnja na ovakvom projektu doprinosi našem zajedničkom cilju na dobrobit pčela i u konačnici, svih nas”.

PHOTOS BY: Press, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.