sfweekndartizanatO5.1

Dođite na Jarun i podržite domaće slow fashion dizajnere!

GREEN_300_listici_sredina

Slow fashion nije science fiction

Slow Fashion Weekend održat će se na jarunskoj obali u klubu Aquarius od 11-18h u subotu 12. i nedjelju 13. studenog. Veliko otvaranje eventa obilježit će modna revija od čak 13 lokalnih kreativaca koji u svojem radu njeguju slow fashion filozofiju rada. Ostatak dvodnevnog programa sastoji se od prodajnog i showroom dijela popraćenog glazbenim programom.

Novoosnovani kreativni kolektiv Artizanat organizira svoje prvo modno događanje 12. i 13. studenog u poznatom jarunskom klubu i baru Aquarius. U subotu, 12.11. u 12h početak dvodnevnog programa označit će modna revija na kojoj će 13 kreativnih članova Artizanata predstaviti u koje su ruho zamislili odjenuti jesen i zimu. Potom će radovi svih izlagača, njih ukupno čak 20, ostatak vikenda biti dostupni za showroom prezentaciju i prodaju popraćenu pićem i ugodnom atmosferom glazbenog programa mladih DJ imena: DJ Karlow, Dj Domix.

Slow fashion weekend

Slow fashion Weekend pokazat će širok spektar različitih rukotvoraca i modnih brendova ujedinjenih u stremljenju ka održivosti i promoviranju spore mode. Među izlagačima naći će se neka poznata, ali i neka nova imena hrvatske kreativne scene: Eltier, Buntstich, SALICULA, Septemrosae, Crna Očica, Iba Iris Violet, HekDiz… Kako je shvaćanje i prihvaćanje važnosti spore mode još u povojima, Artizanat ovakvim eventom omogućava još jednu platformu za promociju lokalnog dizajna te ohrabruje male obrtnike rukotvorce da se ujedinjeni postave na scenu. Kroz showroom segment eventa posjetiteljima se omogućava transparentni uvid u dizajnerski proces kroz razgovor s autorima i dogovor custom-narudžbi na licu mjesta. Kako sam slogan eventa najavljuje: SLOW FASHION NIJE SCIENCE FICTION.

ArtiZanat je kreativni kolektiv koji okuplja male obrtnike, umjetnike i kreativace koji stvaraju jedinstvene proizvode vlastitim rukama. Unatoč razlikama u izboru alata i sirovina, svi članovi dijele ljubav prema stvaranju i želju da svojim stvaralaštvom uljepšaju našu svakodnevicu. Njihova ponuda je jedinstvena i sasvim posebna. Od nakita i odjeće do potrepština za kuću, vrijedne ruke lokalnih obrtnika pospješuju polet i snagu malog poduzetništva u Hrvatskoj, uz to promovirajući spori i održivi način života.

Velik segment djelovanja ArtiZanata leži u uključivanju lokalne zajednice kroz radionice, sajmove, predavanja i festivale. Planirane buduće aktivnosti odgovor su na brojne probleme današnjice, od održivog razvoja do mentalnog zdravlja a uključuju radionice, izložbe, pop up sajmove i edukativna događanja s ciljem poticanja održivog načina života. Dokazano je da kreativnost smanjuje anksioznost i stres, potiče hormon sreće i osobni razvoj, pomaže kod depresije a također povezuje osjećaj pripadnosti i jača zajednicu.

Premda još uvijek u potrazi za stalnim prostorom koji će oživjeti svojim bogatim programom, ArtiZanat iza sebe već ima dva uspješno organizirana i provedena sajma nazvana Kreativni Boravak, a nakon SF Weekenda u pripremama su adventski planovi.

Kako je jedan od ciljeva Artizanata buđenje kreativnog sadržaja i van centra Zagreba, nije iznenađujuće kako je za lokaciju Slow Fashion Weekend-a odabran prostrani prostor na obali Jaruna – Aquarius. AQUARIUS je kultno mjesto zagrebačkog noćnog života još od 90-ih godina prošlog stoljeća. Smješten tik uz jezero Jarun, kroz svoj dugogodišnji rad Aquarius je bio dom mnogim domaćim kultnim programima kroz koje su stasali i profilirali se neki, danas, svjetski poznati DJi, producenti te mnogi drugi glazbenici i umjetnici. I 30 godina nakon, Aquarius je mjesto koje potiče sve mlade kreativce iz raznih svjetova umjetnosti da se izraze kroz organizacije svojih dnevnih i/ili večernjih evenata, i zajedno pišu neke nove stranice povijesti za buduće generacije.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.