pexels-mikhail-nilov-8157360

Napravite 100 posto prirodno ulje za sunčanje

GREEN_300_listici_sredina

Samo najbolje za vašu kožu

Vitamin D bitan je za održavanje vitalnosti vašeg imunološkog sustava, a 10 minuta dnevno na suncu vam daje upravo to. Uz dobru zaštitu od štetnih UVA zračenja, možete dobiti i malo boje na prirodan način.

Ljeto 2021. godine čeka na nas, i ne brinite, nije otkazano! Osim što je bitno zadržati mjere opreza u nepredvidljivim danima pandemije, vrijeme provedeno na svježem zraku i suncu je preporuka Green.hr-a i zdravstvenih stručnjaka. Kako biste svoju kožu pripremili na izravno izlaganje suncu, ne moramo posebno naglašavati da je zaštita bitna. Svako crvenilo na koži dugoročna je šteta koju vaš najveći organ pamti i zato joj je potrebna dodatna njega prilikom izlaska na sunce. Osim zdravlja, u priču se jednostavno uvukla i estetika, ako ćemo iskreno govoriti. Lijepa, njegovana i osunčana koža može se postići i uz prirodne uljne pripravke koji neće naštetiti koži ni na koji način.

Razlika između home made i kupljenih ulja je u izvornosti sastojaka. Koliko god bila kvalitetno izrađena, ulja iz trgovina često sadrže sastojke koji mogu oštetiti vaše kožu, posebno u trenutku kada ih vaša koža počne upijati. Prirodno ulje je možda rješenje koje trebate, koje će vam hidratizirati kožu i vratiti zdravi sjaj.

Za pripremu prirodnog ulja za sunčanje potrebno je umiješati pola šalice djevičanskog kokosovog ulja, dvije žlice ulja od sjemenki agruma, 2 žlice sezamovog ulja, 2 žlice avokado ulja, 5 kapi esencije vanlije i 5 kapi esencije kokosa. Da, znamo, već sada savršeno miriši! Nakon što sve sastojke pomiješate, ostaviti u hladnjaku preko noći. Ulje bi nakon hlađenja moglo biti malo gušće zbog prisutnosti kokosova ulja, a razrijedit ćete ga postepenim dodavanjem ostalih sastojaka. Nakon toga pripremite jednu bočicu sa sprejem i bez zadrške koristite svoje prirodno ulje za sunčanje.

P.S. Prirodno ulje ne sadrži zaštitni faktor te biste svakako trebali biti oprezni. Ukoliko niste prije ulja nanijeli zaštitni faktor, na suncu biste trebali biti svega deset minuta. Možda i manje, ukoliko osjetite da vam se koža previše zagrijava. Uživajte na suncu odgovorno!

PHOTOS BY: Pexels, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.