Untitled3

DIY Projekt: Preslatko božićno drvce od vune

GREEN_300_listici_sredina

Jako fora ideja!

Imate li kod kuće okvir s napuklim staklom ili okvir kojem već dulje vrijeme ne možete pronaći mjesto u vašem domu? Znamo kako ga možete iskoristiti za ove blagdane!

Matea Halilović, autorica bloga Little Things, donosi DIY projekt za jedan vrlo simpatičan božićni ukras koji će vašem domu dati dodatni šarm. Za njezino kićanka drvce možete koristiti stari okvir bez stakla ili samo privremeno izvaditi staklo na nekom okviru koji koristite. Možda već imate viška vune kod kuće, a ako nemate, klupko možete pronaći za nekoliko kuna po različitim trgovinama. Kao što smo već prije rekli, božićni ukrasi ne moraju biti skupi da bi bili efektni, a postoji i neka čar u tome da ih sami izradite.

Materijal:
  • okvir
  • vuna
  • komadić drveta/grančica
  • ljepilo
Prvo što ćete trebati napraviti je izraditi kićanke od vune.
  1. Vunu omotajte oko kartona. Veličina kartona će odrediti veličinu kićanke, a broj “namotaja” njenu debljinu/širinu. Na slikama koje vidite Mateja je vunu motala između 20 i 25 puta.
  2. Odrežite komad vune i provucite ispod namotaja te zavežite čvrsto na vrhu.
  3. / 4. Skinite vunu s kartona. Odrežite još jedan komad vune te stisnite vunu pri vrhu da dobijete karakterističnu kuglu u gornjem dijelu.
  4. Škarama razrežite donji dio tako da svaka nit bude za sebe.
  5. Odrežite krajeve vune kako biste dobili ujednačenu dužinu.

Kada to savladate, ostalo je samo spojiti sve u drvce.

Ovisno o veličini drvca koje želite složiti, pripremite si kićanke. Matea je svoje drvce slagala direktno na stražnjoj strani okvira. Ako taj okvir želite koristiti za nešto drugo ubuduće, njezin savjet je da izrežete hamer papir na veličinu okvira i na njemu složite drvce.

Drvce se slaže od donjeg reda prema vrhu te u svaki sljedeći red stavljate jednu kićanku manje. Na slikama niže je to detaljno prikazano. Kićanku fiksirate ljepilom na podlogu, na području “glave”. Za kraj, drvcu još treba deblo, a za to će vam poslužiti komad grančice koju ćete zalijepiti na sredinu.

Kada završite, kićanka drvce možete dekorirati ukrasima po želji.

 

PHOTOS BY: Matea Halilović, Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.