153-1024x683-1-e1659081138214

Divne vijesti iz Šibenika: ‘Zalutali bjeloglavi sup se odlično oporavlja i uskoro se vraća u prirodu’

GREEN_300_listici_sredina

"Jede ko velik"

Pernati gost koji je ovog vikenda sletio na lokalnu hvarsku farmu, oporavlja se u Sokolarskom centru kod Šibenika. Kako su nam otkrili iz Centra, bjeloglavi sup je u odličnom fizičkom stanju, dobro jede i na svu sreću nema nikakvih ozljeda. Kroz nekoliko dana trebao bi s odašiljačem biti pušten u prirodu.

Proteklog vikenda mještani Zastražišća na otoku Hvaru imali su uzbudljiv dan. Na lokalnu farmu obitelji Zaninović dolutao je bjeloglavi sup koji je iznemogao od leta sletio na njihov posjed. Lokalci su odmah reagirali pa je tako vlasnik imanja, mladić Juraj Zaninović odmah kontaktirao lovkinju Danijelu Lučić koja je dalje zbrinula ovu zaštićenu pticu grabljivicu.

Zalutali bjeloglavi sup trajketom je prebačen u Split gdje su ga dočekali iz Sokolarskog centra Dubrava kod Šibenika. Od spašavanja bjeloglavog supa s Hvara prošlo je sada tri dana pa nas je interesiralo kako je danas i je li ozlijeđen. “Ptica je odlično. Nema apsolutno nikakvih ozljeda, jede “ko velik”, odmara se, s obzirom na to da je pronađen vrlo izmoren i iscrpljen”, rekli su nam iz Sokolarskog centra Dubrava kod Šibenika.

Kako su nam otkrili iz Centra gdje je ptica trenutno smještena, bjeloglavi sup će kroz desetak dana dobiti svoj odašiljač i bit će pušten nazad u prirodu, a kako je dospio na Hvar neće biti poznato, iako nam tvrde kako to zapravo nije ništa neobično. “To je moglo biti bilo koje drugo mjesto ili otok, jer bjeloglavi supovi nerijetko tamo oblijeću. Ovaj sup nije imao odašiljač pa nije poznato odakle je došao, ali nema nikakvih neobičnosti što se ovdje zatekao”, zaključili su.

PHOTOS BY: www.pgz.hr, belivisitorcentre.eu, Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.