stadtbibliothek-graz-4030-11zon

Divna ideja: Gradska knjižnica za Valentinovo besplatno dijeli viškove knjiga zamotane kao poklon

GREEN_300_listici_sredina

Štivo na dar

Kako bi se odgovorno riješili viškova knjiga, a time i pripomogli zaljubljenima oko poklona za Valentinovo, gradska knjižnica u Grazu došla je na genijalnu ideju. Dijelit će knjige zamotane kao poklon uz prigodni citat tako da nitko od parova ne zna koji će naslov dobiti. Također, na Valentinovo dijelit će i knjige na trgu.

Valentinovo se približava, a ljudi su zbog sveopćih reklama i isticanja ovog dana pod velikim pritiskom da do tad pronađu idealan poklon za tu prigodu. Kako bi zaljubljenima smanjili nepotreban stres i troškove Gradska knjižnica u Grazu smislila je odličnu kampanju. Naime, pripremili su “tajanstvene knjige”, odnosno viškove knjiga i knjige dobivene donacijama motat će u papir s prigodnim citatom i dijeliti parovima koji naiđu tu večer do knjižnice. Riječ je kako tvrde, o dobrim knjigama koje imaju malu nakladu, a cilj je da parovi ne vide koju će knjigu dobiti već da to bude, baš poput pravih poklona, malo slatko iznenađenje.

Osim toga, na taj dan, djelatnici knjižnice dijelit će knjige i na glavnom trgu u Grazu. Bit će to knjige koje je knjižnica dobila kao donaciju, a već ih imaju u izobilju. Ova austrijska gradska knjižnica obiluje knjigama koje se rijetko biraju, a još su uvijek u dobrom stanju pa umjesto da stoje u arhivi bit će darovane ljudima te time istovremeno potiču održivost i ekonomičnost.

PHOTOS BY: Graz City Library, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.