svinje naslovna

Divlje svinje hrane se po Zagrebu: Zastupnik Goluža ‘uhvatio’ kamerom jednu i na djelu

GREEN_300_listici_sredina

Divlje životinje u gradovima

Još od lipnja ove godine po pojedinim zagrebačkim kvartovima viđene su divlje svinje. Jučer su primijećene u Prečkom, a danas u jutarnjim satima i u Borovju.

Divlje svinje unatrag nekoliko tjedana očito vole dolaziti u zagrebačke kvartove i kopati po smeću. Nakon što su već viđene u blizini kuća i zgrada u mkasimiru, Dotrščini, Prečkom i Španskom, rano jutros viđene su i na Borovju, i to na školskom dvorištu. Građani koji žive u ovome dijelu Zagreba zbunjeni su, a neki i preplašeni.

Tako ih je jučer, dok su divlje svinje šetale po zagrebačkom kvartu Prečko, kamerom zabilježio i zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Trpimir Goluža.


“Kuda idu divlje svinje? 5. rujna 2023., rani jutarnji sati. Zagreb, Prečko, okretište tramvaja”, u objavi je napisao zastupnik.

Bilo ih je i prije u Zagrebu

Ove godine divlje svinje primijećene su kako šetaju po metropoli još od lipnja, a slična najezda ovih divljih životina dogodila se i prošle godine u jesenskom razdoblju.

“S lovačkim udrugama radimo kontrolu populacije. Ova zima je bila toplija, veća je populacija divljih svinja, ali ne bi trebalo biti većih problema”, komentirao je za  N1 gradonačelnik Tomislav Tomašević te preporučio građanima da ih ne hrane niti im prilaze.

PHOTOS BY: Unsplash/Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.