Disney World Resort kreće u izgradnju polja solarnih panela

GREEN_300_listici_sredina

Sretniji i zdraviji planet za buduće generacije

Novi projekt koji će Disney World Resort učiniti najvećim komercijalnim potrošačem solarne energije na Floridi i pomoći mu u realizaciji ugljično neutralnog poslovanja do 2030. godine.

Walt Disney kompanija najavila je projekt kojim se kreće u smjeru postizanja nulte neto stope emisije ugljika. Izgradnjom dva nova solarna postrojenja želi osigurati do 40 % godišnjih potreba za električnom energijom u resortu na Floridi.

Polja solarnih panela prostirat će se na više od 1000 hektara, a očekuje se da će biti gotova do početka 2023. godine. Ovim projektom Disney će postati najveći komercijalni potrošač solarne energije na Floridi.

Gotovo pola milijuna solarnih panela može proizvesti više od 375.000 megavat sati električne energije u svojoj prvoj godini rada, što je ekvivalent uklanjanju 29.500 automobila s cesta svake godine.

U kombinaciji s postojećim solarnim izvorima, solarna polja proizvodit će do 40 % godišnjih potreba Disney Worlda za električnom energijom. No, ovo nije prvi takav projekt, Disney je već instalirao solare na svom privatnom odmaralištu Castaway Cay na Bahamima te u Hong Kong Disneylandu.

“Ovaj novi korak pomaže nam da ostvarimo naš cilj nulte emisije ugljika do 2030. Želimo pridonijeti stvaranju održive budućnosti i osiguravanju sretnijeg i zdravijeg planeta za sve“, rekao je Jeff Vahle, predsjednik Walt Disney World Resorta, za ABC News.

Disney ima još jedan projekt koji je u tijeku, a radi se o postavljanju solarnih panela u Disneylandu u Parizu. Ovaj projekt odnosi se na velike solarne nadstrešnice iznad glavnog parkirališta za goste, a očekuje se da će ti solarni paneli smanjiti emisiju stakleničkih plinova za više od 750 tona ugljičnog dioksida godišnje, istovremeno pružajući hlad i zaklon.

Okolišni ciljevi tvrtke uključuju postizanje neto nulte emisije ugljika do 2030. te korištenje goriva s niskim udjelom ugljika i ulaganje u prirodna klimatska rješenja.

PHOTOS BY: Disney World, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.