Naslovnica Kuharice Vrtim Zdravi Film

Digitalna kuharica nastala u suradnji s roditeljima, profesorima i osnovnoškolcima!

GREEN_300_listici_sredina

Zajedničko kuhanje i blagovanje

Kuharica sadrži 40 jednostavnih recepata za svaki dan, u čijoj pripremi mogu sudjelovati i djeca, a možete ju preuzeti besplatno!

 Nestlé je lansirao prvu digitalnu kuharicu Vrtim Zdravi Film, nastalu u suradnji s roditeljima, profesorima i osnovnoškolcima. Stvaranju jedinstvene kuharice pridružile su se i televizijska voditeljica Nevena Rendeli Vejzović, gastro blogerice Željka Macan i Tanja Pastuović Klaić te chefica Nastasja Chiara Petrić.
Recepti su pristigli iz svih krajeva Hrvatske, a većina ih se priprema u trideset minuta. Prava su riznica ideja za uravnotežene obroke, ali i inspiracija i poticaj da se svi članovi obitelji uključe u kuhanje i zajedničko blagovanje. Recepti su svima dostupni za preuzimanje putem ove poveznice.

U setu od 40 recepata, nalaze se i pregledne nutritivne tablice za svaki recept. Tako će roditelji odmah znati koliko obroci imaju energije, ugljikohidrata, masti i proteina, a snalaženje je jednostavno jer su navedeni vrijeme pripreme te broj obroka pojedinog jela, a većina sastojaka je vrlo lako dostupna. Naznačene su i dobrobiti odabranih jela – poput sadržaja vlakana, folata, proteina, vitamina C, K i beta-karotena, što su svakom roditelju važni i korisni podaci.

Cilj prvog izdanja digitalne kuharice Vrtim Zdravi Film je pomoći roditeljima da na jednostavan način, zajedno s djecom pripreme obroke za cijeli tjedan. Jedan od najučinkovitijih načina kako uvesti novu hranu i namirnice u svakodnevnu rutinu djece upravo je zajedničko kuhanje – znanstveno je dokazano da su djeca koja kuhaju s roditeljima otvorenija za isprobavanje novih okusa i spremnija na usvajanje zdravijih životnih navika koje će ih pratiti i u odrasloj dobi.

Svima je dobro poznato koliko je ponekad teško pronaći inspiraciju, a ova je kuharica idealna za sve prilike – od dana tijekom kojih želimo pojesti nešto brzo, a uravnoteženo, do vikenda tijekom kojih imamo više vremena za složenije obroke. Kuharica sadrži mesna, riblja i vegetarijanska jela, dobra za pripremu od jutra do večeri. Projekt Vrtim Zdravi Film provodi Hrvatski školski sportski savez, a tijekom desetljeća postojanja, obuhvatio je više od 67.000 učenika.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.