Dan zimskog bicikliranja: Ovog petka uputite se na posao biciklom!

GREEN_300_listici_sredina

Vozite zeleno!

I zimi se, osim u ekstremnim (ne)prilikama, biciklom može stići na posao. Napravite to ovog petka!

Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao obilježava se i ove godine i to u petak 12. veljače. Ako i ne biciklirate cijelu zimu, barem 12.2. sjednite na bicikl na putu do posla ili škole – pokažite sebi i drugima da se ipak može! Akciji se pridružite registracijom na web stranicu WinterBikeToWorkDay.org. Pozovite kolege i prijatelje, vozite se zajedno ili organizirajte prijateljsko natjecanje. Objavite fotografije na svom Facebook, Instagram i LinkedIn profilu uz hashtagove:
#winterbiketoworkday
#winterbiketoworkdayZG
#winterbiketoworkdayHR

Inicijativa prijateljskog natjecanja među gradovima, državama i organizacijama pokrenuta je u Kanadi 2013. godine i uvijek se održava drugi petak u veljači. Zagreb je 2015., 2016. i 2017. godine odnio titulu grada pobjednika s najviše zimskih biciklista, odnosno najviše građana koji su se obvezali barem taj dan koristiti bicikl kao prijevozno sredstvo. Potrudimo se i ove godine te pokažimo kako puno Zagrepčana i Zagrepčanki vozi bicikl i zimi

Unatoč hladnom vremenu i pandemiji, bicikliranje je poželjni oblik kretanja gradom jer pomaže u održavanju fizičke distance, smanjuje pritisak na javni prijevoz i smanjuje gužve te doprinosi našem zdravlju i zdravlju zajednice. Zimske službe treba i dalje podsjećati da se i biciklom ide na posao. Zato biciklističke prometne površine treba čistiti, a ne koristiti za odlaganje snijega. Ako ih i ne čiste, barem da ih ne zatrpavaju.
Pozivamo građane i građanke iz svih gradova Hrvatske na sudjelovanje i njihovo pozicioniranje na mapu svjetskih gradova u kojima se bicikl i zimi koristi kao prijevozno sredstvo!

Više informacija o sudjelovanju potražite na Facebook stranici, a iz Sindikata biciklista kažu da će na prometnicama dijeliti i poticajne poklončiće.

PHOTOS BY: Sindikat biciklista, Pexels, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.