briana-tozour-hkkQbPa49UA-unsplash

Dan kada su žene u fokusu: Evo što darovati voljenoj mami, baki, supruzi, prijateljici, kćeri

GREEN_300_listici_sredina

Dar od srca

Međunarodni dan žena slavi se u velikoj većini svijeta. Taj dan veličamo žensku snagu i taj je dan rezerviran za naše majke, bake, tete, kćeri, supruge. Poklonite im dar od srca u suradnji s prirodom. Donosimo ideje.

Osmi dan ožujka baš kao i svake godine od davne 1909. rezerviran je za žene. Međunarodni dan žena kod nas nekad popularan i kao osmi mart, a tog dana slavimo ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Nastao je kao inicijativa socijalističkih organizacija u razdoblju prije Prvog svjetskog rata u borbi za jednakost, pravo glasa kao i emancipaciju žena. Svake godine baš na taj dan slavimo, ali i darujemo žene diljem svijeta, a svaki mali znak pažnje divan je i ženama mnogo znači. Za njega ne treba mnogo, ali važno je da je od srca. Donosimo vam ideje što pokloniti ženama svih uzrasta, a da ono ujedno u sebi nosi i održivu i ekološki osviještenu poruku.

Biljka

S njom nikad ne možete pogriješiti. Iako se 8. ožujka najčešće ženama dijele karanfili kao simbol ženske snage, umjesto rezanog cvijeća svojoj omiljenoj ženi poklonite biljku u teglici. Bit će divno idućeg Dana žena prisjetiti se kad je kupljena. Možda je najljepši izbor za to orhideja, ali i mnogo drugih zelenih biljaka, pa čak i terarija, ovisno o preferenciji osobe.

Drvce

Na ovaj poseban dan možete okupiti sve svoje najdraže prijateljice, majke, bake, kćeri, tete, supruge i s njima na Dan žena zasaditi omiljeno drvce u vrtu. Može biti neka od voćaka, ali i maslina ili drvo koje vama posebno nešto znači. Svake godine u isto vrijeme prisjetit ćete se ovog predivnog trenutka zajedništva, a još k tomu kad kroz nekoliko godina rode plodovi, sreći neće biti kraja.

Svijeće

Ako su žene iz vaše okoline pobornice svijeća i njima ukrašavaju i zamirišu svoj dom, na tržištu se odnedavno nudi raznolik izbor svijeća od prirodnog voska. Također, mnogo je i domaćih proizvođača koji će vas oduševiti svojom ponudom.

Višekratni pribor za jelo

Za pobornice izleta u prirodu i ljubiteljice planinarenja, višekratni praktični pribor za jelo bit će pun pogodak. Njime će smanjiti plastični otpad, a ujedno će uživati u dizajnu proizvoda.

Knjiga

Knjiga nikada ne može biti loš odabir. Mnogo je naslova koje veličaju snagu žena, koja se predivno stapa s moći prirode i ekološkom osviještenošću, a o nekima smo već i ranije pisali.

Kozmetika

Sve je više kozmetičkih proizvoda koji se okreću osviještenim i ekološki prihvatljivim sastojcima. Na tržištu ćete k tome naći i mnogo domaćih brendova koji mi mogli postati darom za vašu omiljenu ženu. Od balzama za usne, hidratantnih krema, pa sve do mirisa i losiona. 

Koncert, predstava

Događanja su se na mala, ali sigurna vrata vratila u gradove, a sve je više kazališnih predstava koje kroz umjetnički pogled progovaraju o okolišnim, održivim i osviještenim temama. Također, možete kupiti kartu online pa ste time izbjegli i nepotrebno ispisivanje karata na papir.

Second hand šoping

Zašto ne biste napravili listu omiljenih second hand trgovina u gradu i s vašim ženskim društvom napravili tour de second hand? Zabave neće nedostajati, a vjerojatno će svatko nešto pronaći za sebe.

Izlet u prirodu

Ne košta vas gotovo ništa, a iza njega ostaju divne uspomene koje ćete pamtiti do kraja života. Izlet ne mora nužno biti pretjerano udaljen od vašeg mjesta stanovanja, dovoljno je maknuti se od vreve grada, na svjež zrak, a inspiracija za zabavu sigurno neće nedostajati. Ne sumnjamo kako će biti i mnoštvo fotografija koje kasnije možete izraditi ne bi li se prisjećali izleta još dugih niz godina. 

PHOTOS BY: Unsplash, Instagram, Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.