Od ovog voća mogu se raditi ljetne salate, osvojio je doručke u raznim restoranima, tost s njim posebna je kulinarska priča, a nama je avokado ipak nekako najdraži kao zdravi sladoled. Prije nego se odlučite na kupnju ovog egzotičnog voća, morate znati kakav kupiti, ali i kako se jede avokado. Zreli avokado popustiti će pod laganim pritiskom i takvog treba pojesti istog dana. Zrele plodove ćete lakše pripremiti, a i od njega ćete moći iskoristiti više ljekovitih svojstava.
Na kraju krajeva, od mekanog i zrelog avokada nastaje naaaajfiniji sladoled!
Sladoled je jedan od deserta za kojim jako često žudimo, pogotovo u ljetnim mjesecima. Velika većina recepata za sladolede poprilično je složena te zahtijeva korištenje posebnih aparata za smrzavanje, koje mnoga kućanstva ne posjeduju stoga je ovaj recept od samo 4 sastojka odličan izbor za sve! Čak i vegane, one koji ne podnose mlijeko, one koji ne žele dodatne šećere i one kojima je ovaj hladan desert omiljena slastica u kojoj vole pretjerivati.