rachael-gorjestani-HLt6jQLf_J0-unsplash

Daj mi jedan liz sladoleda od avokada!

GREEN_300_listici_sredina

Bez šećera i mliječnih proizvoda

Blendajte dok smjesa nije potpuno glatka te je prebacite u kalupe. Držite u zamrzivaču barem dva sata, a prije posluživanja pustite neka se malo odmrzne kako biste ga lakše vadili.

Od ovog voća mogu se raditi ljetne salate, osvojio je doručke u raznim restoranima, tost s njim posebna je kulinarska priča, a nama je avokado ipak nekako najdraži kao zdravi sladoled. Prije nego se odlučite na kupnju ovog egzotičnog voća, morate znati kakav kupiti, ali i kako se jede avokado. Zreli avokado popustiti će pod laganim pritiskom i takvog treba pojesti istog dana. Zrele plodove ćete lakše pripremiti, a i od njega ćete moći iskoristiti više ljekovitih svojstava.

Na kraju krajeva, od mekanog i zrelog avokada nastaje naaaajfiniji sladoled!

Sladoled je jedan od deserta za kojim jako često žudimo, pogotovo u ljetnim mjesecima. Velika većina recepata za sladolede poprilično je složena te zahtijeva korištenje posebnih aparata za smrzavanje, koje mnoga kućanstva ne posjeduju stoga je ovaj recept od samo 4 sastojka odličan izbor za sve! Čak i vegane, one koji ne podnose mlijeko, one koji ne žele dodatne šećere i one kojima je ovaj hladan desert omiljena slastica u kojoj vole pretjerivati.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.