245166165_4234991053216596_5178319210330684467_n

Coldplay postaje klimatski pozitivan za svjetsku turneju 2022. godine

GREEN_300_listici_sredina

Održano obećanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Coldplay je najavio datume svoje nadolazeće globalne turneje Music Of The Spheres 2022. i obvezao se da će to biti što održivija turneja s najmanje mogućim udjelom ugljika. Ne samo da će svi koncerti koristiti 100% čistu energiju, Coldplay se također obvezao da će ova turneja biti klimatski pozitivna, smanjujući više ugljika nego što ga proizvodi.

Britanski rock bend Coldplay postat će klimatski pozitivan na svojoj nadolazećoj globalnoj turneji 2022. godine. Objavljujući datume koncerata s kojima će promovirati novi album Music Of The Spheres, bend je također podijelio više detalja o svojoj predanosti održivosti. Novosti dolaze dvije godine nakon što se Coldplay obvezao dati svoj doprinos zaštiti okoliša i 2019. obećao da će sve buduće turneje nastojati biti što blaže prema planetu.

Počevši svjetsku turneju u Kostariki u ožujku sljedeće godine, Coldplay se obvezao da će za svaki koncert koristiti obnovljive izvore energije. Svaki stadion ili koncertna dvorana imat će instalirane solarne ploče kao i kinetičke podove i bicikle uz pomoću kojih će obožavatelji proizvoditi energiju. Ta će energija biti pohranjena u onome što će postati prva ikada pokretna baterija za koncerte, razvijena u partnerstvu s proizvođačem automobila BMW. Sama baterija dolazi iz recikliranih izvora, starih baterija uzetih iz električnih automobila BMW- ovog modela i3. Sve to pomoći će u smanjenju emisija koju stvara turneja za više od 50% u usporedbi s posljednjom turnejom iz 2016. godine.

Obožavatelji koji dođu na turneju bit će potaknuti i da smanje svoj pojedinačni ugljični otisak, uz nagrade za one koji putuju na koncerte koristeći rute s niskim emisijama. Koristeći službenu aplikaciju turneje, posjetitelji će ostvariti popuste na hranu i pića ako dođu biciklom ili vlakom. Na koncertima, obožavatelji će moći kupiti održivu odjeću i modne dodatke, a neće se naplaćivati voda za piće kako bi se uklonio nepotreban otpad od plastičnih boca za jednokratnu uporabu. Umjesto toga, obožavatelji mogu donijeti vlastite višekratne boce i tamo ih napuniti.
Što se tiče samog benda i članova tima, koristit će se komercijalnim letovima da bi došli do određenih destinacija te će plaćati nadoplatu za korištenje održivog zrakoplovnog goriva. Kada slete, koristit će električna vozila kada god je to moguće. Također, jest će uglavnom hranu na biljnoj bazi i lokalnog porijekla.

Osim što smanjuje emisije korištenjem obnovljivih izvora energije i potiče ekološke navike među obožavateljima i vlastitom posadom, Coldplay kaže da će turneju učiniti pozitivnom smanjenjem emisija kroz niz tehnoloških rješenja i onih usmjerenih na dobrobit prirode. Na primjer, za svaku prodanu ulaznicu posadit će se jedno stablo. Bend će također uložiti 10% prihoda u fond za podršku ekoloških organizacija kao što su ClientEarth i The Ocean Cleanup. “Godinama smo planirali ovu turneju i jako smo uzbuđeni što ćemo izvoditi pjesme iz cijele naše karijere“, rekli su članovi benda. “U isto vrijeme, vrlo smo svjesni da se planet suočava s klimatskom krizom. Tako smo posljednje dvije godine proveli konzultirajući se sa stručnjacima za zaštitu okoliša kako bismo ovu turneju učinili što održivijom i, što je jednako važno, iskoristili potencijal turneje za promicanje bitnih tema”. Bend priznaje da će sigurno putem činiti greške, ali je u potpunosti predan učiniti sve što može kako turneja ne bi naštetila okolišu.

PHOTOS BY: Guliver Image, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.