Čips je mnogima jedna od omiljenih grickalica kojoj je vrlo teško odoljeti. No, vrlo su nam dobro poznate njegove visokokalorijske vrijednosti i zasićenost mašću i soli. Osim što čips možete raditi u raznim povrtnim varijantama poput čipsa od rotkvice ili čips od bundeve, probajte napraviti jednu varijantu koja je bez glutena.
10-ak minuta i malo igranja s omiljenim začinima dijeli vas od grickalice koja će uljepšati svaku filmsku večer, utakmicu ili druženje s prijateljima.
S obzirom na niske kalorijske vrijednosti i činjenicu da ovaj čips nema glutena, u njemu ćete moći uživati bez grižnje savjesti…pa makar imali i intoleranciju na gluten.
Ovako dobar opis ovaj čips može zahvaliti tapioka škrobu. Kao brašno, tapioka se koristi u pripremi raznih jela i smatra se jednom od najboljih zamjena za pšenicu. U tapioki je prisutna i velika količina prehrambenih vlakana, što pomaže regulaciji probave i sprečavanju zatvora. Pogodna je za kuhanje, pečenje, a savršeno se slaže s raznim varivima, umacima i juhama. Jela pripremljena uz prisutnost tapioke poprimaju hrskavu koru, pa je dobar pomoćnik u pripremi peciva i kruha. I ovog pita, svoju hrskavost će dokazati u ovom ukusnom čipsu.