reverie fw 2121 11

Cijenjena pulska dizajnerica predstavila je održivu zimsku modnu priču pod nazivom REVERIE

GREEN_300_listici_sredina

I dalje vjerna konceptu održive mode

Čak 26 ekskluzivnih komada dio su upečatljive i atmosferične kolekcije za jesen/zimu 2021-2022 inspirirane modernom arhitekturom i apstraktnom umjetnosti.

Naziv kolekcije dolazi od francuske riječi REVERIE koja označava sanjarenje tj. stanje ugodnog lutanja i prebiranja vlastitim mislima. Upravo ta sanjiva i poetična atmosfera, toliko bliska svakom kreativnom procesu, jasno je vidljiva u cijeloj kolekciji, od same ideje kroz svaki pojedini segment realizacije. Poveznica mode i arhitekture kao polazišna točka nove REVERIE kolekcije dizajnerici Ivani Tomić oduvijek je bila bliska i samorazumljiva.

Prožimanje mode i arhitekture u novoj REVERIE kolekciji dizajnerica iskazuje kroz proces manipulacije tekstila s ciljem dobivanja trodimenzionalnog arhitektonskog izgleda, korištenjem naglašenih i pretjeranih proporcija, upotrebom geometrijskih oblika, te samim izborom modne scenografije. “Smatram da su moda i arhitektura oduvijek usko povezane. Obje propituju formu, estetiku i strukturu te dijele slične koncepte i teorije temeljene na vizualnom izričaju. Prevedemo li to na svakodnevni jezik, čovjek živi u svojoj odjeći na isti način kao što živi u vlastitoj kući, te mu je potrebna udobnost, funkcionalnost, sigurnost, ali i estetika”, istaknula je Ivana Tomić.

I s novom REVERIE kolekcijom Ivana Tomić i dalje ostaje vjerna konceptu održive mode, ovaj put nadograđujući sada već tradicionalan princip korištenja ‘deadstocka’. Prilikom stvaranja kolekcije, jednobojne komade “deadstock” tkanine dizajnerica je ručno oslikala apstraktnim potezima kista s ciljem stvaranja vlastitog uzorka, te tako dodatno osvježila i obogatila klasične materijale. Okosnica REVERIE kolekcije bogati su i dojmljivi kaputi u plavoj, crno/plavoj i zagasito crvenoj  boji koje dizajnerica kombinira sa suknjama i tunikama asimetričnog kroja, te večernjim haljinama s daškom glamura.

Limitirana kolekcija dostupna je i putem webshopa , dok je većinu komada moguće izraditi po narudžbi čime dizajnerica još jednom naglašava duh održive mode.

PHOTOS BY: Ivana Tomić / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.