DSC_1740-2

Chic kolekcija torbica izrađena od recikliranih plastičnih vrećica

Kako biste vi nosili ovaj poseban komad?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kolekcija torbica naziva RAW BAG, čiji naziv implicira sirovost i jednostavnost, izrađena je po načelima "minimal waste" filozofije, bez uporabe šavova i tekstila, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje dodatnog otpada u proizvodnji.

Godišnje se u Hrvatskoj potroši oko 200 plastičnih vrećica po stanovniku, koriste se svega 12 minuta, a potrebna su desetljeća za njihovu razgradnju. Kako bi produžila trajnost inače potrošnih i lako zamjenjivih plastičnih vrećica, kostimografkinja i modna dizajnerica Mirjam Krajina kreirala je chic kolekciju torbica izrađenu isključivo od plastičnog otpada. Upečatljivi komadi nastali su tako što je reciklirala plastični materijal procesom topljenja. RAW BAG torbe dolaze u nekoliko različitih boja i veličina, od onih malenih, stvorenih za večernje izlaske do onih većih shopper torbi čija je namjena zamijeniti potrošne vrećice i torbama za kupovinu podariti estetsku vrijednost koju inače nemaju. Ručke na torbama izrađene su od pleksiglasa za čiju je izradu zaslužna tvrtka Laserplexx, čak su i privjesci na torbama sačinjeni od ostataka materijala koji bi inače završio kao otpad, a dizajnerici je u tehničkoj izvedbi RAW BAG torbi priskočio renomirani MIart atelier.

Međutim, nije Mirjam razmišljala samo o torbicama u sklopu svog doprinosa održivoj modi. Stilski dojam nove kampanje upotpunjuje vintage odjeća, odnosno second hand odjeća koja je dizajnerskom intervencijom dobila novu estetsku i uporabnu vrijednost. Stare vintage košulje postale su haljine, old school trenirke zasjale su kao cool kombinezoni, a sweatshirtovi su zablistali upotpunjeni razigranim retro printevima.

PHOTOS BY: Denis Butorac, Press, Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.