Buvljak u Art Parku koji ne možemo propustiti

GREEN_300_listici_sredina

Rewear me/ Art Buvljak

Recikliraj i ponovno odijeni! Moda je postala nikad promišljenija, a na tragu te premise djeluje i zanimljiv jednodnevni modni buvljak koji će se održati na zagrebačkom Art Parku!
Recycle, restyle, rewear! Posjetite prvi event koji spaja second hand buvljak, izlaganje umjetničkih radova i bogat popratni program u vidu glazbenog sadržaja, performansa i čitanja poezije! Uživajte u društvu mladih entuzijastičnih studenata, umjetnika i dizajnera koji su okupljeni oko organizacije art eventa Rewear Me, a koji će se održati ove subote 5.9. u Art Parku. U trajanju od podne do 20:00 h, svoju će second hand odjeću predstaviti mnoštvo dizajnera i umjetnika, poput Rewear Me i Komoda. Svoje dizajnerske i umjetničke kreacije dostupne za prodaju izlagat će Helen Kelen, Ivana Stećuk, Nikola Grabovac, Borna Ivanuša, Vjekoslava Margetić , Kristina Krstičevič, Zem Design, Holicoast, Dijana Valenta Miloš i Margita Bralić.
Helen Kelen diplomirana je tekstilna i modna dizajnerica koja se od početka studiranja intenzivno baci upcyclingom tekstila i odjeće. U svom radu koristi ono što se smatra tekstilnim otpadom kako bi mu dala novu vrijednost i produžila životni vijek. Inspiraciju pronalazi u šumama i elektronskoj glazbi. Kolekcija Acid summer 2020 nastala je za vrijeme karantene, a izrađena je od viška nagomilane odjeće i ostataka tkanina.

 

View this post on Instagram

Ivana Stećuć svojim radovima hvata misli, osjećaje i trenutke u svakodnevici dajući pritom sitnicama i greškama glavne uloge. Izražava se kroz tekstilne instalacije, objekte i umjetničke knjige koristeći tehnike kartontiska i linoreza. Igrama riječi vezenjem daje treću i taktilnu dimenziju. Pohađa 4. godinu BA studija Grafika ALU u Zagrebu u klasi prof. M. Vodopije. Održala je dvije samostalne izložbe: „Pesi i Luleki“, Galerija Hodnik, ALU, Zagreb i „Lirski dnevnici“, u ciklusu Šalji dalje-Ispred igrališta, Bistro Lauba, Zagreb, 2019. god. Sudionica je mnogo grupnih izložbi i radionica kao što su: „12. HT-nagrada“, MSU, Zagreb; „Matrice: Prostor slobode“, Galerija SC, Zagreb; „Ususret Salonu“, Galerija Šira, Zagreb i „Triennale of Printmaking Workshop Sofija“, Muzej na grad Skopje, Skoplje, 2019. godine. Dobitnica je Rektorove nagrade za veliki timski znanstveni i umjetnički rad “Kulturno-umj. suradnja studenata FF i ALU u stvaranju kazališne predstave Sablasna sonata” 2019. Nikola Grabovac, rođen 16.5.1997 u Hertenu, Njemačkoj. Završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, grafički odjel (Zagreb). Student Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu (primijenjena grafika/ ilustracija), 4.godina. Borna Ivanuša nakon završetka Škole Primijenjene umjetnosti i dizajna (aranžersko scenografski odjel), u Zagrebu obrazovanje nastavlja na APURI (likovna pedagogija). Godinu dana nakon, ponovno se vraća u Zagreb gdje upisuje odsjek Grafike na ALU. Trenutno je na četvrtoj godini pod mentorstvom prof. Roberta Šimraka.

Vjekoslava Margetić svojim radovima ne daje određeno značenje nego su spontane ideje potaknute slučajnostima koje nastoji na što precizniji način prikazati digitalnim crtanjem i fotografijom. Cilj joj je uprizoriti što više takvih ideja koje joj svakodnevno padaju na pamet, a dio njih (uz modnu ilustraciju) objavljuje na Instagramu. Kristina Krstičevič, akademska  je slikarica rođena u Metkoviću, dok Zem Design čini kolektiv Dejan i Ružica iz Blagaja pored Mostara koji dizajnira umjetničke tvorevine. Holi Coast ime je hrvatskog modnog brenda iza kojeg stoje dizajnerice Anita Filo i Ivana Udiljak. Ideja za zajedničku suradnju javlja se tokom studija
Afirmirani modni duo stvara kolekcije u manjim serijama, priorizirajući kvalitetu i održivost.

Dijana Valenta Miloš rođena 11.12.1987. g. u Travniku. Završila kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu. Izlagala na mnogim skupnim izložbama. Trenutno živi i radi u Zagrebu. Margiti Bralić u jednom trenutku pojavila ljubav prema izražavanju osjećaja kroz crtanje na zadnjoj stranici bilježnice, lijevanje gipsa i, konačno, izradu nakita od epoksi smole. Na njezinom štandu možete očekivati jednostavne sitnice, ali i nakit koji smislim u krevetu prije spavanja. Ono što je tim polovima zajedničko je održiv način izrade, zero waste pakiranja i uživanje koje je dobila radeći ih.
Doista, iscrpan program prvog buvljaka ovog tipa nas je zaintrigirao, a sigurno i vas! Za više informacija posjetite njihovu Facebook stranicu!

PHOTOS BY: Pexels, PR / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.