casey-horner-n7Bp8zlnhRk-unsplash

Butković: “Neće biti redukcija ni struje ni plina. Vlada radi na mjerama”

GREEN_300_listici_sredina

Nove mjere stižu kroz 10-ak dana

Potpredsjednik Vlade Oleg Butković izjavio je da se na mjerama za ublažavanje posljedica energetske krize intenzivno radi i da neće biti redukcija ni struje, ni plina.

“Radimo na mjerama intenzivno i do kraja ovoga tjedna imat ćemo radnu verziju prijedloga svih mjera, koje obuhvaćaju i mjere za gospodarstvo, i za poduzetnike i za socijalno ugrožene građane”, kazao je novinarima Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture. Treba, istaknuo je, voditi računa da je kapacitet, odnosno financijska moć HEP-a takva kakva je.

“Kroz 10-ak dana izaći ćemo s konkretnim mjerama. Neće biti redukcija niti struje, niti plina, a skladište plina Okoli puni se kako je i planirano”, istaknuo je Butković, uoči sjednice Vlade. Na pitanje novinara kako komentira izjavu ministra financija Marka Primorca da neće biti novca za pomoć svima, Butković je kazao: “Primorac zna financijske mogućnosti proračuna, a to je ključan faktor o kojemu također vodimo računa, ali ići će se dosta široko”.

Na pitanje o mogućem iskorištavanju uvođenja eura za neopravdano povećanje cijena, Butković je poručio: “Nikakvih zlouporaba ne smije biti. U ovoj energetskoj krizi ima ‘lova u mutnom’, kada govorimo o cijeni goriva, no Vlada o tome vodi računa”. Neće se, kaže, dozvoliti nikakve zlouporabe pri uvođenju eura koje bi bile dodatni udar na građane.

Na pitanje novinara, Butković je ponovio da intencija novog zakona o pomorskom dobru i morskim lukama ni u kom smislu nije privatizacija na pomorskom dobru ili onemogućavanje građana da ga koriste te da se neće dozvoliti zlouporabe na pomorskom dobru. Ponovio je da prijedlog tog zakona još nije u javnom savjetovanju, a kada će biti, da očekuje mišljenja sviju zainteresiranih.

Izvor: okolis.hina.hr

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.