BELINKA DONOSI

Budite kreativni i iskoristite plutene čepove za izradu kućanskih predmeta

Ideje koje će vas iznenaditi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Volite piti vino? Evo kako možete iskoristiti praznu bocu i njezin čep za izradu orginalnih svakodnevnih predmeta...

Bilo da ste imali stresan ili dobar dan, čašica vina uvijek je dobra ideja. Osim što boca u sebi skriva napitak uz koji se rado opuštamo, ona može poslužiti i za istraživanje naše kreativne strane. Naime, nakon što ispraznite bocu, ona najčešće završi u smeću, ali ima dosta velik potencijal biti ponovno iskorištena na brojne načine. Bocu možete ponovno upotrijebiti kao vazu ili svijećnjak, ali njezin pluteni čep nudi još više ideja za DIY projekt.

Ako volite piti vino i uvijek na kraju niste potpuno sigurni što učiniti s iskorištenim vinskim čepovima, zaista morate provjeriti ove genijalne prijedloge!

Podlošci

Ako imate stare okvire ili neke stare podloške, možete im dati novi život tako da na njih zalijepite čepove tako da ih prerežete na pola (ovisno o dubini, možete ih koristiti i cijele) i prekrijete cijelu površinu okvira ili ploče. Ovisno o njihovoj veličini, taj podložak vam može poslužiti kao podložak za posuđe, za čaše ili kao postolje za držanje svijeća, vaze i slično.

Za označavanje

Ovi čepovi su idealni za držanje raznih oznaka jer ih je lako prerezati i lako je na njima pisati. Tako ih možete zapiknuti na drvene štapiće i na njima napisati, na primjer, ime biljke i zapiknuti u zemlju pored nje. Možete ih prerezati na pola i zakačiti papirić za njih na kojem ćete napisati nekakvu obavijest, nečije ime za označavanje mjesta na stolu i slično. Mogućnosti je napretek!

Za držanje slika

S obzirom na to da ih je lako prerezati, možete ih iskoristiti za držanje fotografija tako da ih se zatakne u prorez, a možete u njih i zapiknuti metalni držač slike sličan spajalici.

Za držanje nakita

Ako spojite više čepova, bilo samostalno ili na neku ploču, super je što u njih možete zapiknuti savijene čavliće i tu novonastalu ploču koristiti za vješanje vašeg nakita. Ovdje također možete biti maštoviti i poigrati se s bojama tako da čepove prefarbate u boju koja vam se sviđa, a možete ih i poslagati u neki određeni oblik koji vam najviše odgovara.

Za izradu ukrasa

Ovi čepovi su jako praktični pa se s njima lako možete poigrate i izraditi zaista razne vrste ukrasa. Možete od njih napraviti fora ukrase za bor u raznim oblicima i bojama, spojiti ih u razne oblike koji vam se sviđaju (u obliku nekog slova, srca, sidra itd.) i takve ih objesiti na zid. Možete ih poslagati oko staklenke u kojoj vam stoji svijeća, te ih zavezati ukrasnom vrpcom kako bi dobili ukrasni stalak ili podložak za svijeću. Ovdje zaista vaša mašta može poludjeti.

Oglasna ploča

Još jedna jako dobra fora je iskoristiti ove čepove za izradu oglasne ploče. Ako imate stari okvir za sliku, u njega poslažete i zalijepite čepove i to je sve što vam treba, ali možete isto tako naći bilo kakve druge predmete na koje možete zalijepiti čepove i napraviti od toga oglasnu ploču. Ovdje se također možete poigrati bojama i ofarbati čepove. Još samo nabavite pribadače i vaša ploča je spremna za korištenje.

PHOTOS BY: Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.