pašta na

Brza tjestenina s povrćem: Ručak koji će vam uštedjeti vrijeme, a košta manje od 5 eura

GREEN_300_listici_sredina

Jelo bez muke

Tjestenina s povrćem, brzo i ukusno jelo, često je pravi spas u trenucima kada nemamo puno vremena za kuhanje, a želimo pojesti nešto zdravo. Donosimo vam recept za hranjiv obrok koji možete pripremiti u manje od pola sata.

Ovo jelo kombinira svježe, sezonsko povrće s aromatičnim začinima, stvarajući savršenu harmoniju okusa u svakom zalogaju. Bilo da ste u žurbi nakon posla ili jednostavno tražite ideju za brzi ručak ili večeru, ovaj recept će vas osvojiti svojom jednostavnošću i bogatstvom okusa. Pripremite svoje omiljene sastojke i za nekoliko minuta uživajte u toplom i mirisnom obroku koji će zadovoljiti i najveće gurmane.

Sastojci
  • 250 g tjestenine (penne, špageti ili fusilli)
  • 1 srednja glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 mrkva
  • 1 konzerva (400 g) pelata ili sjeckanih rajčica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica bosiljka
  • prstohvat ljute paprike (po želji)
  • svježi peršin za ukras (opcionalno)
  • parmezan za posluživanje (opcionalno)
Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane. Dok se tjestenina kuha, nasjeckajte luk, češnjak, papriku, tikvicu i mrkvu na sitne komadiće. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk i pirjajte dok ne postane proziran (oko 5 minuta). Zatim dodajte češnjak i pirjajte još minutu, pazeći da ne zagori. Dodajte nasjeckanu papriku, mrkvu i tikvicu. Pirjajte povrće 5 do 7 minuta, dok ne omekša. Dodajte rajčicu (pelate), sol, papar, origano, bosiljak i ljutu papriku. Promiješajte sve sastojke i ostavite da se krčka na laganoj vatri oko 10 minuta, dok se umak malo zgusne.

Umiješajte kuhanu tjesteninu u umak, dodajući po potrebi malo vode od kuhanja tjestenine kako bi umak bio kremastiji. Dobro promiješajte da se tjestenina ravnomjerno obloži umakom.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.