Brend UpCircle Beauty je podignuo održivu kozmetiku na potpuno drugu razinu

Ponovno korištenje raznih sastojaka

Jedan od kozmetičkih brendova koji nas je nedavno oduševio je UpCircle Beauty koji reciklira ostatke prirodnih sastojaka te ih iskorištava u svojim proizvodima. Osim toga je i sve ono što volimo, cruelty-free, veganski, prirodni, organski, zero-waste, održivi brend koji se bori protiv otpada i fokusiran je na održivost.

Kružna ekonomija je promjena koja je prijeko potrebna našem svijetu, a UpCircle Beauty je to prepoznao i odlučio napraviti sve da njihovo poslovanje bude baš takvo, kružno. UpCircle nabavlja ostatke prirodnih sastojaka, vraćajući ih u opticaj u proizvodima za uljepšavanje koje će vaša koža obožavati. Sastojci, uključujući rabljeni talog kave i kuhane začine čaja koji bi inače završili na odlagalištu otpada, dobivaju novi život u formulama za njegu kože. Uz to, UpCircle koristi ambalažu koja je 99% bez plastike.

Osnivači tvrtke su brat i sestra, Britanci Anna i William, koji su odlučili pokrenuti tvrtku kada su primijetili koju količinu taloga kave bacaju svako jutro i kako to brzo može postati velika količina otpada. U razgovoru s lokalnim kafićima i tvrtkama shvatili su da će tone taloga kave odlaziti na odlagališta svaki tjedan. Znajući prednosti i blagodati kave za kožu, rodio se koncept UpCircle Beauty.

Ono što ovaj brend razlikuje od drugih je način na koji proizvode svoje proizvode. Od početka su postavili borbu protiv otpada i kružno gospodarstvo u središte njihove tvrtke. Svakodnevno skupljaju 350 kg svježeg taloga kave od preko 100 partnera diljem grada, a sljedeći dan ih pretvaraju u ručno izrađene pilinge za lice i tijelo. Osim toga koriste i začinske čajne začine koji divno mirišu i služe kao osnovni prirodni miris u njihovim pločicama sapuna. Do sada su spasili 80 tona taloga kave sa odlagališta i procjenjuju da će u sljedećih pet godina doseći 1000 tona, i to samo s jednim od njihovih sastojaka.

Prvobitni naziv brenda je bio Optiat što je skraćenica izjave “one person’s trash is another one’s treasure” (na hrvatskom “smeće jedne osobe je blago druge”), a tek prošle godine je promijenio naziv u UpCircle. Prvi put su se pojavili na Londonskom festivalu kave u travnju 2016. s tri pilinga za tijelo: limunskom travom i mentom, klinčićem i cimetom te limunom i crnim paprom. Osim proizvodnje eko proizvoda, u tvrtki se trude smanjiti utjecaj na okoliš u cijelom poslovanju bez obzira radi li se o vožnji biciklom na posao ili izradu posjetnica od korištenih šalica kave.

Rebrandingom su odlučili i smanjiti plastičnu ambalažu za 95%. UpCircle je prešao s plastičnih pakiranja za svoje pilinge na 100% aluminijske cijevi. Osim toga su proširili i ponudu prirodnih, organskih, bez okrutnosti i veganskih proizvoda brenda, pored pilinga za tijelo s kojim su ga pokrenuli, na pilinge za lice, sapune i serume za lice. Dodali su još i razne eko proizvode poput štapića za uši od bambusa, višekratnih blazinica za lice od konoplje i pamuka, eko britvice i slično. Cijene proizvoda UpCirclea kreću se od 50 do 200-tinjak kuna, a dostavljaju i u Hrvatsku. U UpCircleu vjeruju da je njihov asortiman u cjenovno prihvatljivoj točki koja pomaže omogućiti kupcu da krene prema prirodnijim rješenjima ljepote bez pražnjenja novčanika.

Prošli mjesec su predstavili svoj sljedeći korak u svojoj proizvodnji kozmetike bez otpada, a to je nova shema povratka i punjenja proizvoda. To znači da kupci sada mogu vratiti svoju praznu ambalažu ovom brendu sa sjedištem u Velikoj Britaniji bez dodatnih troškova, u nastojanju da smanje i svoj ugljični otisak i dodatne troškove. Vraćena ambalaža će se zatim sterilizirati, ponovno napuniti i vratiti natrag izvornom pošiljatelju. Ovaj proces je osmišljen da bude što jednostavniji kako bi potaknuo kupce da iskoriste ovu novu željno iščekivanu uslugu. Ova usluga će biti dostupna za cijelu paletu proizvoda tvrtke UpCircle, a time su napokon postigli i da se baš sva ambalaža brenda može 100% reciklirati.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.