Britain's Prime Minister Boris Johnson speaks with Amazon CEO Jeff Bezos during the UN Climate Change Conference (COP26) in Glasgow, Scotland, Britain, November 2, 2021. Steve Reigate/Pool via REUTERS

Boris Johnson privatnim avionom napustio COP26 kako bi stigao na večeru?

GREEN_300_listici_sredina

"Zapanjujuće licemjerje"

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Boris Johnson je navodno odletio s klimatskog samita COP26 privatnim zrakoplovom kako bi prisustvovao večeri s bivšim urednikom Daily Telegrapha Charlesom Mooreom.

Daily Mirror navodi da je premijer napustio konferenciju u Glasgowu u 18.20 sati i stigao u London Stansted u 19.16 sati, prije nego što je otišao u privatni klub Garrick na večeru za bivše novinare Telegrapha. Predsjedateljica laburista Anneliese Dodds kritizirala je odlazak Johnsona kao “zapanjujuće licemjerje”, nakon što je britanski premijer otvorio summit moleći delegate da prestanu “prekrivati Zemlju nevidljivom i zagušljivom dekom CO2”.

Gospođa Dodds je rekla: “Ovo je zapanjujuće licemjerje premijera. Nakon što je upozorio svjetske čelnike da je jedna minuta do ponoći kako bi se spriječila klimatska katastrofa, Boris Johnson je završio s konferencijom, uskočio u svoj privatni zrakoplov i odletio u London na večeru u džentlmenskom klubu sa samopriznatim skeptikom o klimatskim promjenama. Čini se da kada je riječ o poduzimanju mjera za rješavanje klimatske krize, postoji jedno pravilo za konzervativce, a drugo za ostatak svijeta.”

Izvor iz Downing Streeta rekao je da je Johnson uvijek trebao napustiti Glasgow u utorak navečer, jer se element summita na kojem su sudjelovali svjetski lideri bližio kraju. Johnsonov let iz Glasgowa potvrdio je u ponedjeljak službeni glasnogovornik premijera. Pod pritiskom pitanja zašto premijer nije mogao ići vlakom na putovanje unutar Ujedinjenog Kraljevstva, glasnogovornik je rekao da je bilo važno da premijer može putovati po zemlji dok se suočava sa “značajnim vremenskim ograničenjima”. Osim toga, njegov glasnogovornik je branio korištenje privatnog zrakoplova, objašnjavajući: “Gorivo koje koristimo za let je održivo, a emisije su također nadoknađene.”

PHOTOS BY: Guliver image, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Više s Green.hr

Prva takva u svijetu: Ovo je ‘veganska violina’ izrađena bez životinjskih proizvoda

U radionici Padraiga O’Dubhlaoidha, irskog majstor za violine, stvoren je prvi svjetski set veganskih tijela za violinu koji su ikada bili certificirani i registrirani s kultnim veganskim zaštitnim znakom The Vegan Society. Projekt je nastao tijekom prvih mjeseci lockdowna kao kulminacija Padraigovog 40-godišnjeg iskustva i napora da u svoje instrumente uvede što održivije materijale. “S obzirom da se …

Stručnjaci upozoravaju: “Više zaštićenih područja neće spasiti bioraznolikost”

Plan nema sve što je potrebno

Eko-radionice s daškom svjetske graditeljske povijesti u Varaždinu

Stara tehnika koju treba oživjeti

Zemlje članice Europske unije premašile cilj korištenja obnovljive energije za 2020.

Hrvatska pri vrhu

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.