FxNbRBmWAAIGHyu

Boja mora u Veneciji postala fluorescentno zelena: Pokrenuta i policijska istraga

GREEN_300_listici_sredina

Je li riječ o novom aktivističkom činu?

O čudnoj pojavi oglasila se i ekološka skupina Ultima Generazione (Zadnja generacija) priopćivši da nije povezana s incidentom.

Voda u glavnom venecijanskom kanalu u nedjelju je postala fluorescentno zelena u blizini mosta Rialto. Kako javlja Reuters, tamošnje vlasti pokušavaju otkriti uzrok.

Regionalna agencija za zaštitu okoliša primila je uzorke  vode i trenutno radi na identificiranju tvari koja je promijenila boju vode.

Incident bi mogao biti povezan s ekstremnim aktivističkim skupinama za zaštitu okoliša koje su nedavno zacrnile vodu u Fontani di Trevi u talijanskoj prijestolnici pozivajući tako na prestanak financiranja i korištenja fosilnih goriva.

Međutim, za razliku od prethodnih slučajeva, niti jedna aktivistička skupina do sada nije preuzela odgovornost za ono što se dogodilo u Veneciji.

Prosvjedna akcija?

“Kako sada stvari stoje, čini se da je riječ o tekućem bojilu koje se koristi kod kvarova vodovodnih i kanalizacijskih cijevi kako bi se otkrilo kuda probija voda”, kazao je prefekt Michele Di Bari.

Talijanska La Stampa piše da je vjerojatno riječ o prosvjednoj akciji neke od skupina koje se bore za zaštitu okoliša. Lokalna policija traga za odgovornima, koji su izgleda izložili i plakat s porukom.

O čudnoj pojavi oglasila se i ekološka skupina Ultima Generazione (Zadnja generacija) priopćivši da nije povezana s incidentom.

PHOTOS BY: Twitter,Federico Rizzon / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.