jessica-arends-yzPWspWSDm0-unsplash

Biljke koje ove godine morate imati u svom domu

GREEN_300_listici_sredina

Kruna svakog uređenja

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Da biste se osjećali bolje u svom domu, možda ne treba posezati za novim komadima namještaja, možda je dovoljno samo pronaći biljke koje vam odgovaraju...

Biljke nikada ne izlaze iz mode. I dok u svom domu možete mijenjati namještaj, boje i sagove, biljke će uvijek biti tu kako bi prostoru dale živosti, a nama kisik. Poznato je i kako biljke u prostoru u kojem živimo snižavaju razinu stresa te utječu na raspoloženje svih nas, stoga ne čudi činjenica kako je u pandemiji i tijekom sve češćeg rada od kuće potražnja za raznim biljkama porasla. Ako uskoro planirate u svoj dom unijeti malo zelenila, za početak istražite što najviše odgovara tipu prostora u kojem živite, načine održavanje određene biljke, a onda sebi priuštite neku od od biljaka s popisa koje će u ovoj godini biti pravi hit.

Vražji brljšan

Scindapsus pictus je biljka tipa vinove loze koja nudi privlačan i šarolik izgled. Tamni listovi prirodno su ukrašeni srebrnim oznakama. Dobro uspijeva na umjerenim temperaturama uz filtriranu sunčevu svjetlost i kontrolirano zalijevanje.

Ficus umbellata

Kao član obitelji fikusa, veliki listovi u obliku srca mogli bi vam privući pažnju. Ova biljka ističe se u prostoru s prirodnom rasvjetom koja nije previše nadmoćna. Ovom fikusu ponekad može prifaliti vode, no pripazite da to nije konstanta.

Paprati

Postoji mnogo vrsta paprati, a mnoge su izvrstan izbor za slabo osvijetljena područja doma. Zalijevajte paprati na tjednoj bazi, ali smanjite tijekom hladnijih mjeseci.

Bonsai drvce

Budite oprezni sa sortom koju odaberete, budući da je mnogima potrebna visoka vanjska vlažnost da bi uspjeli. Isprobajte Patuljasti žad, Fukien čaj (Carmona), havajski kišobran (Schefflera), slatku šljivu (Sageretia) i možda najtradicionalniji i najjednostavniji za njegu Ficus Bonsai.

Filodendron

Sorte filodendrona su jednostavne za njegu i zahvalne su za svaki dom. Boja lišća kreće se kroz nijanse zelene, a ponekad se čini i narančasta, nudeći kontrast drugim biljkama u domu.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Više s Green.hr

Jedan je od najpopularnijih drogerijskih make up brendova lansirao prvu održivu liniju šminke

Noviteti za vašu kozmetičku torbicu

Prva takva u svijetu: Ovo je ‘veganska violina’ izrađena bez životinjskih proizvoda

U radionici Padraiga O’Dubhlaoidha, irskog majstor za violine, stvoren je prvi svjetski set veganskih tijela za violinu koji su ikada bili certificirani i registrirani s kultnim veganskim zaštitnim znakom The Vegan Society. Projekt je nastao tijekom prvih mjeseci lockdowna kao kulminacija Padraigovog 40-godišnjeg iskustva i napora da u svoje instrumente uvede što održivije materijale. “S obzirom da se …

Stručnjaci upozoravaju: “Više zaštićenih područja neće spasiti bioraznolikost”

Plan nema sve što je potrebno

Eko-radionice s daškom svjetske graditeljske povijesti u Varaždinu

Stara tehnika koju treba oživjeti

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.