pexels-rfstudio-3820384

Besplatna joga u Maksimiru i na Jarunu: Svake sunčane subote u isto vrijeme na istome mjestu s vama će vježbati iskusni instruktori

GREEN_300_listici_sredina

Sinergija s prirodom

Aktivnosti u prirodi idealne su za obnovu tijela i duha. Ne samo što to dobro zna ekipa iz Medical Yoga Centra, nego su odlučili izaći u susret Zagrepčanima pa će svake subote od 3. lipnja do 27. srpnja održavati besplatno vježbanje joge u Maksimiru i na Jarunu.

Došlo je lijepo vrijeme, a za dušu i tijelo nema boljeg iskustva nego stopiti se s prirodom upravo kroz prakticiranje joge. Zagrepčani će od tako ovoga vikenda imati prilike vježbati jogu s iskusnim učiteljima iz Medical Yoga Centra na dvije lokacije, na Jarunu i u Maksimiru.

Kako su objasnili na svojoj Facebook stranici, svake sunčane subote od 3. lipnja do 27. srpnja, u 9 sati ujutro, slobodno se pojavite sa svojim prostirkama za vježbanje i pridružite se ostalim ljubiteljima joge u vježbanju duha i tijela.

“Ulicom od crkve ‘Svete Mati Slobode’ samo ravno, kad uđete na Jarun do pješačke staze (livada pored ograđenog parka za pse) odmah desno gdje je hlad i sunce pa kako kome više odgovara”, napisali su iz Medical Yoga Centra jasnu uputu kako doći do mjesta vježbanja na Jarunu.

Ljubitelji joge i prirode, kojima je bliže Maksimir, također će lako pronaći svoju lokaciju: “Livada ispod Mogile (orla) skroz dolje gdje je hlad i sunce pa kako kome više odgovara”, duhovito su objasnili organizatori.

A kako bismo vas malo potaknuli i ohrabrili, podsjetit ćemo vas na dobrobiti joge na otvorenome.

  • Joga na otvorenom omogućuje vam da se povežete s prirodom i okolinom. Sunčeva svjetlost, svježi zrak i zvukovi prirode mogu pridonijeti osjećaju mira, smirenosti i povezanosti s prirodnim svijetom.
  • Okruženje na otvorenom, daleko od buke i užurbanosti svakodnevnog života, može pružiti miran okoliš za prakticiranje joge. Tijekom vježbanja joge na otvorenom, možete osjetiti dublju povezanost sa svojim tijelom i umom, te postići veću mentalnu jasnoću i smirenost.
  • Vaše tijelo će morati raditi na održavanju ravnoteže i prilagođavanju na prirodne elemente okoline, što može poboljšati koordinaciju, snagu i stabilnost.
  • Duboko disanje tijekom joge može povećati protok kisika u tijelo, smanjiti stres i pomoći u opuštanju.
  • Ova promjena može osvježiti vašu rutinu vježbanja, pružiti nove perspektive i inspiraciju.

PHOTOS BY: Pexels/Face Book Medical Yoga Centar / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.