c695f0_fde3aea8394d41649cfa34f82cad936c_mv2 (1)

Najpoznatiji superherojski auto odsada u osviještenom izdanju

GREEN_300_listici_sredina

Batman prelazi na električni pogon

Upoznajte Batmobil vijetnamskog studenta koji je u potpunosti funkcionalan i pokreće ga baterija. Cijena ovog futurističkog vozila još je uvijek misterij.

Kad je Batman prvi put sjeo u svoj Batmobil, sigurno nije razmišljao o tome radi li se o vozilu na disel gorivo ili je li pak benzinac, no da Christopher Nolan ponovno snima nastavak o ovom mnogima omiljenom superheroju sigurno bi se postavilo to pitanje s obzirom na to da su električni automobili sve češća tema kada govorimo o automobilskoj industriji i kako ona utječe na Zemlju. Čini se kako je upravo Batmobil, odnosno cestovni tenk nadimka The Tumbler poslužio vijetnamskom studentu da razvije potpuno funkcionalno vozilo, ali ovog puta ono električno, znatno prihvatljivije za okoliš.

Nguyen Dac Chung, 23-godišnji je student i inovator koji je nekoliko godina proučavao kako izraditi vjernu i električnu repliku Batmobila i sada, dvije godine kasnije njegov se trud isplatio. Ovo futurističko električno vozilo dugo je 3,6 i široko 2,6 metara, visine 1,5 metra. Ukupna je masa vozila oko 600 kilograma, što ne čudi s obzirom na to da je napravljen od panela načinjenih od 3D ispisane ABS plastike, ugljikovih vlakana i drugih kompozita, postavljenima oko čelične cjevaste konstrukcije. U vozilu su i litij-ionske baterije koje pokreću elektromotor, a najviša brzina ovog vijetnamskog Batmobila je 104 km/h te se u njega mogu smjestiti dvije osobe.

Ovaj stvarni električni Batmobil trenutačno je izložen u galeriji Van Daryl u gradu Ho Ši Minu. Tamo ga se može na zahtjev pogledati, ali i razgovarati o eventualnoj kupnji, no trenutno cijena vozila nije javno istaknuta.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.