Barbie postaje “zelena”: Najpoznatija lutka na svijetu bit će izrađena od reciklirane plastike

"Budućnost ružičaste je zelena"

Mattel radi na postizanju cilja da do 2030. godine svi plastični proizvodi i ambalaže budu od 100% recikliranih materijala ili onih na bio-osnovi te da se mogu ponovno reciklirati.

Danas je tvrtka Mattel najavila novu kolekciju lutaka pod nazivom “Barbie Loves the Ocean” – prvu takve vrste napravljenu od reciklirane plastike iz oceana. U kolekciji se nalaze tri lutke čija su tijela izrađena od 90% recikliranih plastičnih dijelova, kao i igraća garnitura Beach Shack i dodaci koji su također izrađeni od 90% reciklirane plastike.

Mattel je rekao da se nova kolekcija poklapa s ciljem postizanja 100% recikliranih i reciklabilnih proizvoda ili onih na biološkoj bazi do 2030. godine. “Ovo lansiranje kolekcije još je jedan dodatak Mattelovom rastućem portfelju brendova koji potiču ekološku svijest kod ljudi”, rekao je u priopćenju Richard Dickson, predsjednik i glavni operativni direktor tvrtke Mattel. “U Mattelu smo opredijeljeni za osnaživanje sljedeće generacije da istraži čudesno doba djetinjstva i postane najbolja verzija sebe”, nastavio je. “Ozbiljno shvaćamo ovu odgovornost i nastavljamo činiti sve što možemo kako bi djeca mogla naslijediti svijet pun potencijala“.

Uz novu liniju lutaka, Mattel je rekao da nastavlja promovirati održivost kroz program “Forest Stewardship Council” i brend kampanju “The Future of Pink is Green”. Cilj FSC-a usredotočen je na postizanje 95% recikliranih ili FSC certificiranih proizvoda i pakiranja od drveta i papira. Brendova kampanja ima za cilj iskoristiti Mattelovu ikoničnu ružičastu boju uz zelenu koja se najčešće povezuje sa zaštitom planeta. U konačnici, tvrtka se nada da će kampanja pridonijeti “zelenoj budućnosti” i “educirati djecu o važnosti održivosti na lako probavljiv način”.

Mattel također planira lansirati novi video iz serijala Barbie Vlogger i predstaviti limitiranu narukvicu 4ocean x Barbie. Video pod nazivom “Barbie pokazuje kako svi možemo zaštititi planet” bit će predstavljen na Barbienom YouTube kanalu i učit će mlade obožavatelje kako brinuti za planet. Narukvice, stvorene u suradnje između Barbie i tvrtke 4ocean, napravljene su od recikliranih materijala i ručno rađene na Baliju. Za svaku prodanu ružičastu narukvicu, 4ocean je obećao iz oceana, rijeka ili s obala izvući pola kilograma smeća.

Kako kažu iz tvrtke, “Barbie voli ocean” kolekcija je primjer održivih inovacija zbog kojih današnja generacija ima osjećaj da čini nešto dobro za buduće naraštaje. “Mi smo strastveni u iskorištavanju opsega i dosega naše globalne platforme kako bismo nadahnuli djecu da budu dio promjene koju žele vidjeti u svijetu“, rekli su iz Mattela.

 

PHOTOS BY: Mattel / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.