library-of-congress-WYmjDP_8kMU-unsplash

Barack Obama “potukao” žestoku konkurenciju poput Davida Attenborougha i osvojio Emmyja

GREEN_300_listici_sredina

Na pola puta za prestižno EGOT društvo

Bivši američki predsjednik Barack Obama dobitnik je Emmy nagrade. Američki se političar našao u ulozi naratora Netflixovog dokumentarnog serijala "Our Great National Parks" koji nas u pet epizoda upoznaje s ljepotama najvećih svjetskih nacionalnih parkova, a upravo je ovim televizijskim projektom dva koraka bliže do EGOT društva, onih koji na svojoj polici imaju Emmyja, Grammyja, Oscara i Tonyja.

Iako se još ne znaju dobitnici najpoznatije televizijske nagrade Emmy u najvažnijim kategorijama, slavljenici onih nešto manjih ili bolje rečeno manje popularnih kategorija već su otkriveni. Tako će 12. rujna svog prvog Emmyja za naraciju primiti Barack Obama. Bivši američki predsjednik našao se u ulozi naratora Netflixovog dokumentarnog serijala “Our Great National Parks” o kojem smo ranije pisali, gdje pratimo zadivljujuće prizore i priču pet najvećih svjetskih nacionalnih parkova: od Velikog koraljnog grebena u Australiji i Patagonije u Čileu, do indonezijskog Gunung Leusera, kenijskog parka Tsavo i kalifornijskog Monterey Bay National Marine Sanctuaryja.

Ovaj 61-godišnji političar našao se u zavidnoj konkurenciji nominiranih kao što je Kareem Abdul-Jabbar, legendarni David Attenborough i Lupita Nyong’o, pa je time nagrada, odnosno pobjeda zasigurno još posebnija i slađa. Za popunjavanje popularne EGOT liste koju čine osvojene nagrade Emmy, Grammy, Oscar i Tony, bivšem predsjedniku nedostaju ukupno dvije – Oscar i Tony te bi time ušao u ekskluzivni klub od samo 17 ljudi kojima je to pošlo za rukom. Zasad je Obama već osvojio dvije nagrade Grammy, za audio verzije svojih memoara “The Audacity of Hope” i “Dreams from My Father”, a nevezano uz ovu umjetničku listu, na popisu osvojenih ima i Nobelovu nagradu za mir.

PHOTOS BY: Facebook, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.