južna koraj na

Baloni sa smećem prekrili Južnu Koreju: Građani upozoreni da ne izlaze!

GREEN_300_listici_sredina

Neobično zagađenje

Južna Koreja od svojih je susjeda doživjela pravi napad smećem - preko granica im je poslano 200-tinjak balona s pričvršćenim plastičnim vrećicama punim otpada.

Kako izvještava BBC, Sjeverna Koreja ispustila je 200-tinjak balona s plastičnim vrećicama na teritorij Južne Koreje, a vlasti i vojska upozorili su građane da ne izlaze van i da ne dodiruju otpad. Ovi baloni pronađeni su u osam provincija Južne Koreje, a nadležne službe trenutno vrše analizu sadržaja.

Stanovništvo koje živi sjeverno od Seula, u utorak navečer dobilo je i službeno upozorenje sms-porukama da se ne zadržavaju na otovrenome.

Fotografije koje su se proširile društvenim mrežama pokazuju plastične vrećice pričvršćene za balone, koje sadrže toaletni papir, zemlju i baterije. Južnokorejska novinska agencija Yonhap izvijestila je da su nekih balona nosili nešto što izgleda kao fekalije, sudeći po smradu i tamnoj boji.

Ako se ne uzme u obzir upitan sadržaj svih vrećica koje su bačene na područje Južne Koreje, zagađenje plastikom od 200-njak balona i plastičnih vrećica doista je napad na okoliš.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.