tasha-kostyuk-Mt8ByGEPBoc-unsplash

ANKETA Što mislite o novim pješačkim zonama u centru Zagreba?

GREEN_300_listici_sredina

Što vi mislite?

Kako nam je ranije kazao profesor s Fakulteta prometnih znanosti, Marko Ševrović, to ne bi trebalo utjecati na stvaranje gužvi u tom dijelu grada. 

Od subote Zagreb dobiva novu pješačku zonu na dijelu na dijelu Masarykove ulice, od Gundulićeve do Tesline, ali i na dijelu Preradovićeve, od raskrižja s Masarykovom i Teslinom sve do Berislavićeve ulice.

Izvijestili su tako iz zagrebačke Gradske uprave u ponedjeljak, istaknuvši pritom da proširenje pješačke zone ima za cilj osloboditi što više javnog prostora za pješake, ali i za bicikliste. Osim toga, ovom metodom planiraju potaknuti građane na korištenje javnog gradskog prijevoza.

Kako nam je ranije kazao profesor s Fakulteta prometnih znanosti, Marko Ševrović, to ne bi trebalo utjecati na stvaranje gužvi u tom dijelu grada.

“Prije ove odluke napravljena je analiza koju je izradio Fakultet prometnih znanosti. Temeljem analize prometa, kroz simulacije tokova nakon zatvaranja te pješačke zone, utvrđeno je da ne bi smjelo biti značajnijih negativnih utjecaja kroz centar grada”, rekao je Ševrović.

 

99

Mislite li da se pješačke zone trebaju proširiti u užem centru Zagreba?

 

Osim pješačke zone na navedenoj relaciji, Grad uvodi i novu regulaciju prometa u samom gradskom središtu.

Više prostora za bicikliste

U Berislavićevoj ulici mijenja se dopušteni smjer kretanja. Po novome, bit će od istoka prema zapadu s pristupom iz Gajeve ulice, a sve kako bi se omogućio redovan pristup vozila u Preradovićevu ulicu na dio južno Berislavićeve.

Nadalje, u Gundulićevoj ulici, na dijelu od Varšavske do Ulice Andrije Hebranga, ukida se prometna traka prema jugu, a dvije prometne trake za smjer sjever, pomiču se prema sredini kolnika s čije će obje strane, također na kolniku, biti obilježene biciklističke trake (po jedna za svaki smjer), izvijestili su iz gradske uprave.

Time će se sadašnje biciklističke staze ukloniti s nogostupa čime će pješaci dobiti više slobodnog prostora za sigurno i slobodno kretanje.

 

PHOTOS BY: Unsplash, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.