alice-triquet-HeEJU3nrg_0-unsplash

Američki građani žele zabraniti upotrebu jednokratne plastike u nacionalnim parkovima

GREEN_300_listici_sredina

Svi složni u jednom

Krajem prošle godine među Amerikancima je sprovedena anketa oko upotrebe jednokratne plastike, a rezultati pokazuju kako su svi složni u jednom: plastiku diljem nacionalnih parkova treba zabraniti.

Da su zabrane korištenja jednokratne plastike u svijetu sve češća pojava, svjedoče tome i rezultati ankete u Americi gdje se velika većina građana slaže kako bi trebalo zabraniti korištenje plastike i unutar nacionalnih parkova. Anketu je provela skupina za očuvanje oceana “Oceana“, ukazujući na perspektivu registriranih birača u SAD-u o različitim ekološkim pitanjima. Dobra vijest je da rezultati jasno pokazuju da se američki birači snažno protive upotrebi plastike, posebno plastike za jednokratnu upotrebu. Nevjerojatnih 82 posto registriranih birača izjavilo je da bi bili sretni kad bi Služba nacionalnih parkova (NPS) prestala prodavati i distribuirati plastične predmete za jednokratnu upotrebu.

Njih 83%  reklo da je važno da parkovi budu bez plastičnog smeća. Čak 76% vjeruje da plastici nije mjesto u nacionalnim parkovima u zemlji. Nacionalni parkovi dugo su zauzimali posebno mjesto u srcima Amerikanaca, a ovi rezultati istraživanja pokazuju da Amerikanci, bilo republikanci ili demokrati, žele da parkove ne narušava zagađenje uzrokovano plastikom za jednokratnu upotrebu. Tvrtka Ipsos provela je istraživanje na 1005 američkih građana između 5. i 9. studenog 2021. godine. Kompletne rezultate ankete možete vidjeti ovdje. Anketa pokazuje jasan pokazatelj da su glasači koji podržavaju obje stranke ujedinjeni kada je riječ o eliminaciji i distribuciji plastike za jednokratnu upotrebu u nacionalnim parkovima.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.