yomex-owo-gYq4Q0vmwfw-unsplash

Ako vam je ponestalo ideja za vjenčani poklon, možda biste ga trebali izraditi sami

GREEN_300_listici_sredina

Za uspomenu i dugo sjećanje

Poziv na vjenčanje uvijek uzvanicima zadaje glavobolje oko poklona kojim darivamo mladence. Uz kovertu koju danas najčešće nosimo, možda je pravo vrijeme da uz novce poklonimo i sitnicu koju smo sami izradili.

Sezona je svatova i dok jedni tek rijetko prisustvuju takvim proslavama ljubavi, drugi u godini imaju zakazano već nekoliko datuma vjenčanja na koja moraju ići. Često nam u takvim situacijama ponestane ideja za poklone. Istina je da se danas mladence više pretežito ne dariva poklonima u vidu posuđa ili bijele tehnike, ali nekima bi uz kovertu silno željeli pokloniti još nešto za uspomenu.

Iako uvijek možemo posegnuti za dućanima s kreativnim i personaliziranim proizvodima, možda je sada pravo vrijeme da date mašti na volju i napravite sami svoj personalizirani održivi poklon koji će mladence uvijek podsjećati na vas. Ne brinite, nitko od vas ne očekuje remek djela, dapače unesite u poklon dio sebe i onoga po ćemu vas pamte.

Šareni pokrivač

Sigurno kod kuće imate deke, plahte ili neke druge pokrivače različith materijala i uzoraka koje možete iskoristiti da od njih napravite personalizirani prekrivač za novopečene mladence. Od svakog komada izrežite dio i spojite u jednu cjelinu te po želji dodajte na njega razne gumbiće ili dodatke. Ili ako znate plesti, ispletite ju sami. Ovakav pokrivač uvijek će ih podsjećati na vas kad će se pokrivati ispod njega gledajući zajedno omiljenu seriju ili fim.

Personalizirane čaše, šalice ili tanjuri

Odaberite neko od posuđa i na njemu oslikajte nešto što vas podsjeća na njih. Mogu to biti i mladenci, kao i simpatične porukice ili pak samo datum vjenčanja. Također, razno antikno posuđe možete pronaći na brojnim buvljacima. Dovoljno je samo da ih prilagodite svojim mladencima.

Čestitke od recikliranog papira

Umjesto da kupujete čestitku u koju ćete staviti određeni iznos novaca, izradite svoju od recikliranog papira ili papira kojeg već imate kod kuće. Isto vrijedi i za kovertu. Ovako nećete u moru različitih čestitka tražiti onu koja vam najbolje odgovara, već ju sami možete izraditi baš onakvu kakvu želite.

Zasađeno cvijeće u staklenkama

Buket cvijeća je prekrasna stvar, no kad cvijeće uvene ne služi ničemu osim za baciti u smeće. Za ovo vjenčanje posadite sami biljku u staklenku koju ste prije prilagodili vašim mladencima i dajte im zadatak da sami zalijevaju i čekaju da izraste iznenađenje.

Album s fotografijama

Fotografije su svakako najljepša uspomena, pa što ne biste prokopali arhivu i izradili vlastiti foto album s fotografijama mladenaca od djetinjstva, zajedničkih druženja pa sve do trenutka dok nisu postali muž i žena.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.