The view on the famous beach of Spiaggia rosa in to Budelli island in to the archipelago of  La Maddalena National park.,Image: 136286862, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Ako samo stanete na ovu plažu dobit ćete kaznu od 500 eura, a za uzimanje pijeska čak 3500!

GREEN_300_listici_sredina

Sve kako bi se zaštitila priroda

Možete joj se diviti, ali samo gledajući. Nema sunčanja, šetanja, uzimanja pijeska.

Šetnja talijanskom Ružičastom plažom, jednom od najslavnijih u Europi, može vam donijeti paprenu kaznu. Naime, zbog prekomjernog turizma i “krađe“ pijeska, tamošnje su vlasti morale uvesti zabrane. Dok će vas kročenje na plaži stajati 500 eura, oni koji budu ulovljeni na djelu, odnosno ako budu uzimali pijesak i pokušavali ga odnijeti doma, suočavaju se s visokom kaznom od čak 3500 eura!

Riječ je o plaži koju brojni svrstavaju među najbolje na cijelom svijetu, a nalazi se a otoku Budelli i oko 12 kilometara od zapadne obale Sardinije.

Dopušteno samo kupanje 

Iako se može činiti ekstremnom, zabrana je bila ključna u vraćanju prirodne ružičaste nijanse plaže nakon godina uništavanja. Naime, svoju narančasto-ružičastu nijansu ova plaža može zahvaliti ostatcima i ljušturama mrtvih mikroskopskih organizama.

Kako donosi portal Timeout, tehnički gledano, zabrana postoji više od 30 godina, no sada se puno ozbiljnije provodi. Ipak, i dalje možete posjetiti ovu plažu, na koju se može stići samo brodom. Dopušteno je samo okupati se i vratiti se na brod.

Drugim riječima, možete joj se diviti, ali samo gledajući. Nema sunčanja, šetanja, uzimanja pijeska.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.