anton-scherbakov-4EmKK2xERaA-unsplash

Adventura je prvi domaći zero waste advent: Znate li gdje ga možete posjetiti?

GREEN_300_listici_sredina

Osviještena zabava

Može li koncept zero waste i adventa ići ruku pod ruku? Itekako može, a to će ove godine dokazati šibenski advent, odnosno Adventura gdje će hranu i piće posluživati u višekratnom kaucijskom priboru.

Nakon jednogodišnje pauze u petak 3. prosinca u Šibeniku kreće Adventura, odnosno advent pun dobre zabave i raznovrsnog sadržaja. Ono što je specifično za ovaj šibenski advent jest činjenica da se radi o prvom zero waste božićnoj manifestaciji takvog tipa u našoj zemlji. Sve započinje paljenjem lampica u parku Roberta Visianija i koncertom benda BluVinil u 20 sati, kada će se Šibenikom proširiti mirisi kuhanog vina, fritula, kobasica i cimeta, dječji osmjesi će preplaviti ‘Đardin’, a rasplesani ‘adventuristi’ će se grijati u ritmu odlične glazbe.

‘Cijepi se najboljom zabavom’, poručuju organizatori prvog hrvatskog zero waste adventskog sajma koji se nakon prošlogodišnje pauze vraća jači i sjajniji nego ikad. Adventurin parkić, na sve tri etaže, tako će opet postati centralno mjesto za zabavu, ali i uživanje u blagdanskim delicijama i to sve s ekološkom notom jer će svi posjetitelji biti posluženi hranom i pićem iz višekratne kaucijske ambalaže. Kako tvrde iz Grada, time građanima što više žele približiti koncept koji se bazira na tome da se ne stvara otpad, a ovo nije prvi put da odgovornost vlada šibenskim adventom. Naime, i ranije su svoju gastronomiju na Adventuri posluživali isključivo u papirnatoj ambalaži s drvenim priborom za jelo. Veseli blagdanski sadržaji na prvom održivom adventu u Šibeniku na programu su sve do prvog dana siječnja 2022. godine.

PHOTOS BY: Facebook, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.