jared-rice-NTyBbu66_SI-unsplash

6 YouTube kanala koji će vas potaknuti na zdravo i svjesno življenje

GREEN_300_listici_sredina

Primjeri iz prve ruke

Tražite li sadržaje o minimalizmu, recepte za zdravu prehranu ili trebate brze savjete kako živjeti održivije, YouTube pokriva sve. Ova platforma za videozapise je dom tisućama održivih vloggera, od kojih svi stvaraju vrijedan i privlačan sadržaj za svoju publiku, a mi smo pronašli nekoliko novih koji su nas zainteresirali.

Ako imate dovoljno jaku želju, sve se može naučiti. Možda se ponekad čini kako je teško naučiti živjeti održivije, ali to je samo zato jer je teško mijenjati navike, pa kakve god one bile, a ne zato što je zaista teško živjeti održivim životom. Zapravo bi trebalo biti puno jednostavnije, i uvelike štedljivije. No koliko god korisnih informacija pročitali, vrlo često trebamo nekoga i da nas vodi kroz nekakav proces dok ga sami ne utvrdimo. Zato su videozapisi odlični jer možemo točno vidjeti kako je netko sam nešto prenamijenio, zasadio, kompostirao, zašio, skuhao, preuredio i slično te iz toga lako naučiti nešto sami. U nastavku donosimo nekoliko kanala od kojih smo nešto naučili, a nadamo se da ćete i vi pronaći neku korist barem u jednom od njih.

Meghan Livingstone

Blogerica sa sjedištem u Torontu je certificirani holistički nutricionist i ljubiteljica života. Meghan se zalaže za vođenje zdravog i jednostavnog života, s naglaskom na slušanje vaše intuicije i pronalaženje ravnoteže. Na ovom kanalu pronaći ćete sve, od savjeta za zdravlje i wellness, jednostavnog života do zdravih recepata. Pronaći ćete također izvrsne savjete za zdravlje crijeva i probave.

Simply by Christine

Ovu vlogericu volimo pratiti zbog njezinih inspirativnih videa o svemu vezanom za održivi život i minimalizam. Christine je autorica i kreatorica iz Kalifornije, koja dijeli savjete za jednostavan, spor i održiv život. Njezino obrazovanje u industriji i tehnologiji pakiranja, zajedno s iskustvom u karijeri u održivosti pakiranja, navelo ju je da podijeli svoj životni stil putem web stranice i knjige “Sustainable Home”. Inspirirana ljepotom jednostavnog življenja, nada se da će njezini gledatelji biti jednako ohrabreni da poboljšaju svoje živote i planet na kojem žive. Bilo da želite naučiti vrtlariti i kompostirati ili tražite minimalističke preporuke, Christine vjerojatno ima video na tu temu.

The Minimalists

Minimalisti, Joshua Fields Millburn i Ryan Nicodemus, poznati su po svom dokumentarcu “Minimalism” koji možete pronaći na Netflixu, a imaju i nekoliko vrlo uspješnih knjiga sa savjetima kako živjeti s manje. Minimalizam je pokret koji se usredotočuje na život s manje stvari kako bi se osigurala veća sloboda kretanja i financija, a o svemu tome možete saznati više preko njihovih videozapisa i podcasta kojeg možete pratiti na YouTube-u.

Matt D’Avella

Matt D’Avella je redatelj i tvorac prethodno spomenutog dokumentarca “Minimalism”, poduzetnik i YouTuber. Na njegovom kanalu pronaći ćete profesionalne i kvalitetne videozapise o minimalizmu i svjesnom životu. U videima gledatelje dovodi u svoj dom svakodnevnim temama iz minimalističke perspektive, uključujući wellness rutine, navike, financije i svjesni životni prostor. Matt također predaje i tečajeve o svemu, od snimanja filmova i kreativnosti do promjene navika i samorazvoju, pa ako je to nešto što vas zanima, možete se pretplatiti na tjedne videozapise.

Go gently

Go Gently YouTube kanal je strastveni projekt aktivistice i glumice Bonnie Wright (poznatije možda po ulozi Ginny Weasley u serijalu filmova o Harryju Potteru), koji je inspiriran njezinom debitantskom knjigom” Go Gently: Actionable Steps to Nurture Yourself and the Planet”. Bonnie ima veliku želju podijeliti svoju strast za inventivnim načinima na koje možemo sudjelovati u klimatskom pokretu u našem svakodnevnom životu. Želi stvoriti zajednicu i mjesto za dijeljenje ideja i recepata za svjesniji život i provedbu pozitivnih radnji u svakodnevnom životu.

Goodful

Njegujte um i tijelo sa Goodfulom, koji je dio većeg i poznatijeg BuzzFeed kanala, a koji se bavi time kako voditi zdrav stil života i donositi dobre odluke za sebe i okolinu. Ovaj YouTube kanal nudi razne playliste posvećene veganskim receptima, ekološki prihvatljivom životu, fitnesu i brizi o sebi. Filozofija Goodfula je jednostavna: koristite temelj od zdravih, svježih sastojaka, jedite kada ste gladni i na kraju učinite ono što trebate da biste se osjećali dobro.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.