dillon-shook-T2KXgTdssx4-unsplash

5 super zanimljivih podcastova o održivom načinu životu

GREEN_300_listici_sredina

Možete ih slušati bilo kada i bilo gdje

Zaronite u uzbudljivi svijet podcastova i naučite kako živjeti zeleno!

Ako ste odlučili u novoj godini naučiti nešto novo, okrenuti se minimalizmu, vegetarijanstvu, održivom životu, inspirirati se slušajući ljude koji su svojim djelima donijeli zelene promjene ili jednostavno opustiti se slušajući zanimljive, poučne i često vrlo zabavne i duhovite priče – počnite slušati podcastove! Ovdje smo sastavili popis onih najpopularnijih koji se tiču minimalizma, održivosti i življenja svjesnog života.

A Sustainable Mind
Gdje slušati: iTunes, Stitcher, Spotify, Google, TuneIn, službena web stranica

Podcast A Sustainable Mind (Održivi um) je zapravo nastao kao projekt magistarskog rada voditeljice Marjorie Alexander. Često je posjećivala konferencije i evente vezane za okoliš, a nakon mnogih razgovora s raznim ljudima o toj temi, primijetila je da je jedna od rijetkih mladih žena koje doprinose tom razgovoru. Ubrzo nakon toga, odlučila je svoj podcast pretvoriti u tjednu emisiju.

Svaka epizoda Održivog uma sadrži intervju sa stručnjakom na neku od tema koja se odnosi ne samo na održivi život, već i na veće stvari koje se događaju u vezi s klimom. Teme epizoda uključuju čistu energiju, mikroplastiku, vrtlarstvo, održivo planiranje događaja, održivo ulaganje, obrazovanje o okolišu i mnoge druge. Marjorie je tako intervjuirala bitne ljude u toj industriji poput Kate Williams, izvršnu direktoricu tvrtke One Percent for the Planet, Jaya Sinha, suosnivača Života bez plastike i Toma Szakyja, osnivača i izvršnog direktora tvrtke TerraCyclea.

 

The Minimalists
Gdje slušati: Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts, YouTube, RSS

Joshua Fields Millburn i Ryan Nicodemus razgovaraju o tome kako živjeti smislen život uz što manje stvari. Pričaju o svom putovanju do minimalističkog načina života i nude razna rješenja koja će, nadaju se, nadahnuti njihove slušatelje da žive s manje nereda i materijalnih predmeta. Moći ćete uživati u iskrenim i uvjerljivim epizodama o minimalističkom životu u vezama, kući, brizi o sebi, radnom mjestu i još mnogo toga. Osim što se često nalaze u top 10 podcastova i hvaljeni su na sve strane, odnedavno ih možete pronaći i na Netflixu gdje je izašao njihov film “The Minimalists: Less is Now” koji također vrijedi pogledati.

The Green Dreamer
Gdje slušati: iTunes, Stitcher, službena web stranica

Podcast vodi Kaméa Chayne, a svaka epizoda uključuje goste koji svojim platformama ili karijerama nadahnjuju i utječu na promjene u okolišu. Teme se kreću od rasprave o klimatskim promjenama, razgovora o ekološkoj pravdi, aktivizmu pa sve do održivog poslovanja. Bez obzira koja vas ekološka tema zanima, ovaj će podcast imati nešto za vas. Green Dreamer Podcast je savršen za kreativce koji se bave ekološkim poslom i načinom života i sigurno će vas nadahnuti da započnete taj strastveni projekt koji vam je na umu.

The Slow Home
Gdje slušati: iTunes, Stitcher

Voditeljica podcasta Brooke McAlary govori o tome kako smanjiti stres i promijeniti način života. Ovaj podcast je usmjeren na usporavanje, pojednostavljivanje i fokusiranje na stvari koje su uistinu važne. Njezine teme kreću se od sporog življenja, stvaranja ravnoteže između poslovnog i privatnog života i upravljanja stresom, do toga kako se isključiti kada treba i naučiti reći “ne” kada nešto zaista ne želite raditi. Nema sumnje da će vam ovaj podcast pomoći da se osjećate opušteno i nadahnuto da preispitate svoj užurbani životni stil.

Wardrobe Crisis
Gdje slušati: iTunes, Stitcher, Spotify

Wardrobe Crisis je za sve ljubitelje održive mode. Podcast vodi Claire Press, modna novinarka, autorica i voditeljica iz Sydneyja, koja je ujedno bila i prva Vogueova urednica održivosti. Svaki tjedan intervjuira dizajnere, klimatske znanstvenike, aktiviste i akademike o modi, etici, socijalnoj pravdi, održivosti okoliša i načinu na koji se svi međusobno križaju. Raspravlja o širokom spektru tema, uključujući opskrbne lance, kemikalije u tkaninama i bojama, kapitalizam, modne savjete, pa čak i vijesti o okolišu. Ako ste znatiželjni o utjecaju mode na planet, ovaj podcast je izvrstan način da saznate više.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.