Iako je jedemo u slanim ljetnim salatama, rajčica je ukusno voće puno C, K i B vitamina koje osvježava i pogoduje organizmu pri velikim vrućinama. Jedan od domaćih brandova koji se bave uzgojem rajčica “kao iz bakina vrta”, Rajska rajčica, idealna je osnova za pripremu laganih salata.
Donosimo vam 2 recepta powered by Rajska rajčica!
Ukusni Rajska zalogajčići
Tople ljetne večeri najugodnije su u dobrom društvu uz čašicu vina i lagane ukusne zalogajčiće. Ako vam se nekada dogodilo da ste druženje s najdražim ljudima dogovorili spontano, pa više nemate vremena ‘skoknuti’ do trgovine i pripremiti se, imamo slasno rješenje za vas!
Za pripremu Rajska zalogajčića potrebno vam je lisnato tijesto koje je potrebno razvaljati i ispeći dok tijesto ne dobije zlatnu boju, a zatim ga ostaviti da se ohladi. Dok se tijesto hladi, u pećnici ispecite Rajska Sunstream rajčice prelivene s maslinovim uljem i začinjene s malo papra i soli. Dok se rajčice peku pripremite ricotta sir s bosiljkom, svježim peršinom i malo ribane limunove korice te slasnu smjesu sira namažite na lisnato tijesto. Već izgleda slasno, zar ne?
Nakon toga dodajte ispečene sunstream rajčice i ukrasite s malo svježeg bosiljka, a preporučuje se i nekoliko kapi aceto balsamica. Vaši Rajska zalogajčići spremni su za posluživanje! Neka vaši prijatelji uživaju u poslastici, a vi ćete sigurno uživati u komplimentima za ukusne i zdrave ljetne grickalice!
Ljetna šarena salata s rajčicama
Nakon napornog dana i puta kući po visokim ljetnim temperaturama, sigurno žudite za nečim osvježavajućim i ne želite provesti previše vremena u kuhinji. Ako se pronalazite u ovom opisu, ili jednostavno želite pronaći nešto novo za servirati uz nedjeljni ručak, sigurno će vas zanimati ovaj recept za ukusnu salatu s Bumbolino Rajska rajčicama! Za šarenu Rajska salatu potrebna su vam dva tanko narezana limuna, 3 žlice maslinovog ulja, pola čajne žličice šećera, nekoliko nasjeckanih listova kadulje, jedno pakiranje Bumbolino Rajska rajčica, pola sitno nasjeckanog crvenog luka, malo papra i soli te nekoliko sitno sjeckanih listića bosiljka, peršina i mente, a dodatno šarenilo možete postići dodavanjem šipka!
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i na 20 minuta zapecite limun, listove kadulje i šećer uz dodatak maslinovog ulja i soli. Kada se ispeče, ostavite bazu da se ohladi i u međuvremenu pomiješajte ostale sastojke. Kada se baza ohladi pomiješajte ju s ostalim sastojcima, poslužite i uživajte u laganom ljetnom šarenilu!